Bilia overtar Toyota- og Lexus-forhandlere

Den 20. januar 2015 ble det inngått avtaler hvor Bilia Personbil vil overta samtlige aksjer i Toyota Hell Bil AS og Toyota Horten Tønsberg AS. Avtalen ble gjennomført med virkning fra 1. mars.

Frode Hebnes, adm.dir ved Bilia Personbil AS, har følgende kommentar til avtalen:

«Vi i Bilia har lenge ønsket å representere Toyota og Lexus, og er svært tilfredse med nå å bli en del av deres forhandlernett. Dette gjennom overtakelse av profesjonelle og veldrevne virksomheter, som etter vårt syn deler mange av de samme verdier og fokusområder som vi har ved Bilia Personbil.»

Geirr Carlsen, Styreleder ved LTN Bilinvest AS, har følgende kommentar til avtalen:

«LTN Gruppens/GEC Holding AS sin strategisk rolle i utvikling av Toyota Hell Bil og Toyota Horten Tønsberg er gjennomført iht. planer lagt for 10 år siden, og vi har nå funnet den mest korrekte strategiske eier for å drive vår bilvirksomhet videre.

Vi ser frem til en videreutvikling av kjerneverdiene i selskapene og ønsker alle ansatte og spesielt Bilia og Toyota familien i Norge det beste.»

Xavier Heylen, adm.dir. ved Toyota Norge AS har følgende kommentar til avtalen:

«Vi vil takke LTN Gruppen for et godt samarbeid gjennom 10 år, og vi er trygge på at de nye eierne Bilia Personbil vil ivareta og videreutvikle det gode arbeidet hos de involverte forhandlerne, til det beste for kundene.»

Fakta om Toyota Horten Tønsberg AS og Toyota Hell Bil AS:

  • Toyota Horten Tønsberg AS består av en Toyota forhandler i Horten, et skadeverksted i Horten, samt en Toyota og Lexus forhandler i Tønsberg.
  • Toyota Hell Bil AS består av Toyota forhandlere i Levanger, Stjørdal, Orkanger, Oppdal, samt en Toyota og Lexus forhandler i Trondheim.
  • Virksomhetene solgte ca 3.400 biler i 2014, rimelig likt fordelt mellom nye og brukte biler.
  • Virksomhetene hadde en total omsetning på ca 900 mill kr, og består av 224 årsverk.

Fakta om Bilia

  • Bilia Personbil AS er autorisert forhandler for Volvo, BMW og Ford
  • Totalt 18 lokasjoner.
  • Virksomheten selger årlig ca 15.000 biler, rimelig likt fordelt mellom nye og brukte biler.
  • Virksomheten omsetter årlig for ca 4,9 mrd kr, og består av 760 årsverk.