Volvo XC40. Car of the year 2018.

Opplev nye Volvo XC40

Liten, men stor

Kritikerroste Volvo XC40 er endelig i Norge. XC40 er en kompakt-SUV, som passer inn i modellrekken til Volvo som den minste av de tre SUVene Volvo tilbyr nå, men det betyr ikke at den er liten. Bagasjerommet rommer 479 liter opp til nakkestøttene til baksetet, og da kan passasjerene i baksetet fortsatt nyte 91,7cm benplass. Dersom man legger ned baksetene er rommet på hele 1336 liter.

Urban designperle

Designer Ian Kettle var inspirert av science fiction og svensk design da han tegnet Volvo XC40. Han ville lage noe helt nytt, og startet med å skrive ned ordene «tøff, liten robot». Deretter lot han tankene vandre. Han lot seg inspirere av Matt Damon-filmen Elysium, og de enkle, rene linjene som kjennetegner svensk design. Bilen som ble bygget er svært lik de originale skissene han håndtegnet.

Smart teknologi

Interiøret er like gjennomtenkt som eksteriøret, og er designet etter Volvos «designed around people»-prinsipp. Den er full av teknologi, og denne teknologien er lett tilgjengelig og tilpasset mennesket – ikke omvendt. Fra berøringsskjermen i senterdisplayet med stemmestyring, til ladepunktet for trådløs mobillading i midtkonsollen – som er laget i en vinkel så du kan se telefonen uten å ta den opp under kjøring. Med Volvo On Call kan du fjernstyre mange funksjoner i bilen fra en app, blant annet regulere temperaturen før du går ut, eller finne bilen i en stor parkeringsplass.

Sikkerhet i førersetet

Volvo setter alltid sikkerheten først, og Volvo XC40 er utstyrt med City Safety-systemet som registrerer andre kjøretøyer, fotgjengere, syklister og store dyr. Bilen bremser automatisk ved kollisjonsfare, og styringen hjelper deg å holde bilen på veien. Med Pilot Assist holder bilen farten til bilen foran både i køkjøring og på landeveien. Og dersom uhellet skulle være ute, vil en Volvo On Call-operatør automatisk ta kontakt med deg og sende en redningsbil til posisjonen din.

Like god i byen som til hytta

Volvo XC40 leveres med to- og firehjulstrekk, og rommer fem personer i tillegg til 479 liter bagasjeplass – kun 26 liter mindre enn XC60. Med god bakkeklaring og robust chassis er den like god til en handletur i byen som på en tur til fjells. Og med 2100 kilos hengervekt er den også perfekt til campingvogn.  

Årets bil

Volvo XC40 vant European Car of the Year på bilutstillingen i Geneve i mars. Dette er en svært prestisjetung pris som går tilbake til 1964. 

Tidligere i 2018 kåret magasinet What Car? årets bil i 21 kategorier og en sammenlagt-vinner. Volvo XC40 vant ikke bare den svært tøffe kategorien Familie-SUV, men også årets bil sammenlagt på tvers av alle de 21 kategoriene. XC40 seirer altså i konkurranse med det aller beste bilbransjen kan stille med over alle segmenter fra kompaktbiler til ypperste luksus og sport. De skriver: «Volvo XC40 er en forbløffende god SUV for enhver familie, og tar comfort, kvalitet og sikkerhet til et nytt nivå – alt til en fornuftig pris» (link)

  • Volvo XC40
  • Volvo XC40 interiør
  • Volvo XC40