Andre julegave til Stiftelsen ALS Norsk Støttegruppe

Mennesker som utgjør en forskjell

Denne uken er det Stiftelsen ALS Norsk Støttegruppe som mottar 25.000 kroner fra Bilia. Vinneren er et enestående eksempel på viktigheten av frivillig arbeid og evnen til å rette fokus på de som er hardest rammet.

Det er tydelig at arbeidet til Stiftelsen ALS Norsk Støttegruppe betyr mye for mange. Over 200 personer har nominert dem på siden der man kan foreslåere foreninger man syns fortjener å vinne en av Bilias fire julegaver på 25.000 kroner. De er enda to julegaver til som skal deles ut, så det er fortsatt mulig å legge inn forslag her.

– Stiftelsen ALS Norsk Støttegruppe er et bevis på hvor viktig det er at mennesker engasjerer seg og kjemper for at vi andre skal unngå å bli alvorlig syke. Det er mange som lider av alvorlige sykdommer, og for hvert sykdomstilfelle finnes det enda flere pårørende. Stiftelsen ALS Norsk Støttegruppe er fantastiske mennesker som utgjør en forskjell i livene til dem som er hardest rammet, sier Finn Wilhelmsen, markedsdirektør i Bilia Personbil AS.

I 2007 mistet Mona H. Bahus sin far etter at han ble rammet av ALS. Dermed opprettet hun ALS Norsk Støttegruppe, og helt siden oppstarten har hun vært leder i stiftelsen. Sammen med flere andre har hun et brennende engasjement for ALS-rammede, og hun har blitt en viktig stemme innen forskningen av ALS i Norge og Norden. Det er ca. 400 nordmenn som er rammet av den forferdelige sykdommen til en hver tid, og det finnes i dag ingen kur.

Viktige midler

Det er en strålende fornøyd vinner som sier at pengepremien på 25.000 kroner vil komme godt i det videre arbeidet. Hun forteller at midlene skal brukes til forskning.

– Vi setter utrolig stor pris på alle som har sendt inn sin nominasjon, og ikke minst er vi takknemlige for at Bilia har valgt Stiftelsen ALS Norsk Støttegruppe som vinner. Vi består kun av frivillige og alle donasjonene vi mottar går til forskning. Arbeidet med å ta vare på de som blir rammet og ikke minst pårørende, det er en jobb vi tar på alvor.

– Derfor setter vi utrolig stor pris på alle som bidrar med donasjoner, ALS er en grusom sykdom og det er viktig at alle forstår hvor viktig det er med forskning . I Norge har vi noen av verdens beste forskere, og vi skal fortsette den viktige jobben, sier leder i Stiftelsen ALS Norsk Støttegruppe, Mona H. Bahus.

Begrunnelsen

Evnen til å kombinere frivillig arbeid, fast jobb og familieliv er utfordrende, forklarer Bahus. Uten forståelsesfulle familiemedlemmer ville det nærmest vært umulig å fortsette arbeidet.

– Det holder ikke bare med et brennende engasjement, vi bruker 80 prosent av fritiden vår til Stiftelsen ALS Norsk Støttegruppe. Derfor er det viktig at vi også retter en takk til alle dem som ser hvor mye dette betyr for oss. Denne gaven fra Bilia er et bevis på at den tiden og innsatsen som vi legger ned er viktig for veldig mange, avslutter en fornøyd Mona H. Bahus.

Den personen som stikker av med et gavekort på 1.500 kroner fra Bilia for sin nominasjon er Linda Laasby. Her kan du lese hennes begrunnelse for valget av Stiftelsen ALS Norsk Støttegruppe:

«For å kunne bidra med økonomisk støtte til mer forskning på sykdommen ALS i håp om at man skal klare å finne en kur og årsaken til at sykdommen opptrer. Stadig fler og yngre blir rammet av denne snikende sykdommen som vi alle forbinder med døden. For ALS er entydig med døden, enn så lenge… Vil dere være med på å kunne løse ALS-gåten? For kanskje er det nettopp Bilia sitt bidrag som gjør den store forskjellen og som kan gi forskerne nok ressurser til nettopp dette».

Vi takker for alt engasjement som er vist så langt, og håper dere fortsetter å nominere deres hjertesaker. Alle nominasjoner blir lest og det er to julegaver til som skal deles ut tredje og fjerde søndag i advent. 

 

Julegaven 2017

Julegaven 2017

Hver søndag i advent skal vi dele ut 25.000 kroner til gode formål som du kan være med å foreslå. Nominer din hjertesak her!