Frelsesarmeen

En lang og tro kamp

Siden 1901 har Frelsesarmeen kjempet mot sosial urettferdighet og fattigdom. Den siste vinneren av Julegaven er den viktigste bidragsyteren i julen.

– Det blir ikke julestemning uten Frelsesarmeen. De står på kjøpesentre og i handlegatene, de minner oss på de verdiene julen handler om. Frelsesarmeen har gitt så mye varme til mennesker som trenger det, og derfor er det godt å gi noe tilbake, sier markedsdirektør i Bilia, Finn Wilhelmsen.

Kjærlig vinner

Frelsesarmeen har mottatt mange nominasjoner og stemmer under årets avstemming. Det er liten tvil om at det norske folk har stor respekt for det arbeidet de legger ned for å gi andre en bedre hverdag. 

– Det er evnen til å skape kjærlighet og varme til mennesker i nød som er så unik. Det spiller ingen rolle hvem disse menneskene er, hvor de kommer fra eller hvilken bakgrunn de har. Frelsesarmeen ser bare mennesket og fortjener virkelig denne prisen, sier Wilhelmsen. 

Det er ikke uvanlig at Frelsesarmeen mottar generøse gavebidrag, og særlig er givergleden ekstra stor i juletiden. Allikevel blir prisen fra Bilia godt mottatt. 

Av med hatten

Geir Smith-Solevåg er kommunikasjonssjef i Frelsesarmeen, han ønsker å takke Bilia og alle andre som støtter Frelsesarmeen. 

Gaven fra Bilia hjelper oss å hjelpe enda flere. Med midlene fra julegryta hjelper vi vanskeligstilte i Norge året igjennom med mat, klær, fyringsved, noen å snakke med - og andre grunnleggende behov. 

– Det har vi gjort siden 1901 og gode støttespillere som Bilia hjelper oss å fortsette. Vi opplever i år en betydelig økning i pågangen av hjelpetrengende flere steder i landet, så denne ekstra støtten er kjærkommen. Vi tar av oss hatten for all støtten vi får og vi skal stå på videre. Tjuefem tusen takk – minst, sier en fornøyd Geir Smith-Solevåg.

Denne gangen var det begrunnelsen fra Drea Fosse som sikret henne et gavekort fra Bilia. Her kan du lese begrunnelsen:  

Frelsesarmeen bruker alle ressurser og muligheter de har til å hjelpe mennesker rundt oss. Mennesker som ikke har hjem, mat, klær og alt det mange i Norge ser på som en selvfølgelighet. Jeg vet ikke om dere vet det, men Frelsesarmeen forandrer så mange liv og kjemper for likeverd og fellesskap. Bare tenk så mange mennesker som hadde fått klær, mat, varme og ly hvis Frelsesarmeen hadde fått julegaven. Det hadde blitt en julegave for mange Norge!