Sykehusklovnene

En god latter forlenger livet

Hver uke frem til jul deler Bilia ut 25.000 kroner til ulike gode formål som du kan være med å nominere. Første vinner ut er en ideell organisasjon som evner å skape et øyeblikk av glede i en vanskelig tid. 

– Vi er veldig takknemlig for alle som sender inn sine bidrag, det er fantastisk at så mange engasjerer seg i en god sak. Vi har mottatt mange nominasjoner og jobben med å velge ut en vinner var ikke enkel, sier Finn Wilhelmsen, markedsdirektør i Bilia Personbil AS. 

Selv om første vinner nå er kåret skal det fremdeles deles ut tre julegaver på 25.000 kroner frem mot jul. Husk derfor å nominere kandidater du mener fortjener pengepremien her

En god latter forlenger livet

Til tross for mange gode kandidater var det Sykehusklovnene som ble valgt ut som vinner og dermed mottar en pengepremie på 25.000 kroner. Sykehusklovnene er en gruppe profesjonelle scenekunstnere som har spesialisert seg i arbeid med barn på sykehus. Og det er nettopp evnen til å lyse opp en tøff hverdag for de aller minste som overbeviste juryen. 

Det var veldig mange som kom med gode begrunnelser for hvorfor vi skulle velge Sykehusklovnene. Juryen var imidlertid samstemte om at Vibeke Diseth sin begrunnelse gjorde henne fortjent til et gavekort fra Bilia. Her kan du lese hennes begrunnelsen som sikret Sykehusklovnene adventstidens første julegave på 25.000 kroner:      

«Sykehusklovnene sprer glede og latter til veldig syke, og gjerne langtidssyke barn. Disse klovnene bringer noen minutter med latter, sånn at sykdom og smerter blir ”glemt” for en stakket stund.»

– Sykehusklovnene takker for Bilias støtte. Vårt mål er at alle barn innlagt på sykehus skal få besøk av sykehusklovner, Bilias støtte bidrar til at vi kan nå enda flere barn på sykehus. Barn blir dessverre syke, vi kan ikke gjøre noe med det, men det vi kan gjøre noe med er å skape glede og positiv energi i en vanskelig situasjon, forteller Marianne Hardeng Aaberg, administrasjonskoordinator i Sykehusklovnene. 

Etterlengtede pusterom

Sykehusklovnene drives helt uten offentlig støtte, og er derfor avhengig av at bedrifter, organisasjoner og privat personer ser verdien av det vi gjør og ønsker å støtte det arbeidet. 

Med et mål om å skape et godt pusterom som gir livslyst og som letter barnets, men også pårørendes situasjon, hadde de i 2016 ca. 950 dager på sykehus. I 2017 vil de trolig oppnå vel 1050 besøksdager. Hver besøksdag består av to klovner som besøker pasientrommene til barna og er ellers tilstede på barneavdelingene og poliklinikkene.

– Vi er tilstede på 15 sykehus over hele landet og opplever en økende etterspørsel fra sykehusene. Sykehusenes erfaring har gjort at de ser verdien av klovnenes tilstedeværelse for barnas tilfriskning, forteller Marianne. 

Selv i julen må de sykeste barna være igjen sykehusene. Sykehusklovnene er derfor på jobb også i juleferien, så både Rikshospitalet, Ahus, Ullevål og Drammen får besøk på Østlandet i romjulen. 

Flere vinnere søkes

Neste søndag trekker vi en ny vinner og oppfordrer deg til å nominere en veldedig organisasjon som du brenner lit ekstra for. Alle som legger igjen et forslag her er med i trekningen av et gavekort på 1.500 kroner som kan brukes hos valgfti Bilia-forhandler. Det trekkes en ny vinner hver uke. Husk at ditt bidrag kan gjøre en forskjell! 

Foto: Morten Eik

Julegaven 2017

Julegaven 2017

Hver søndag i advent skal vi dele ut 25.000 kroner til gode formål som du kan være med å foreslå. Nominer din hjertesak her!