Kirkens bymisjon

Lyser opp hverdagen

Denne ukens vinner jobber for å avdekke nød og lindre smerte, og arbeider for en bedre og mer rettferdig hverdag. Kirkens Bymisjon skaper varme i en kald og vanskelig tid. 

Kirkens Bymisjon møter mennesker på ulike måter gjennom oppsøkende virksomhet og i lokalmiljøene hvor folk bor. Med et brennende engasjement for blant andre barn og unge, et flerkulturelt samfunn og hjemløse mennesker, er Kirkens Bymisjon en viktig samfunnsinstitusjon. Hver eneste jul finnes det mange frivillige som feirer jul med dem som ikke har tak over hodet og ingen å være med.

– Vi i Bilia synes disse hverdagsheltene fortjener å bli satt pris på, forteller Finn Wilhelmsen, markedsdirektør i Bilia. 

Mange stemmer

Nok en gang var det mange som sendte inn sine nominasjoner og stemte på ukens vinner. Bilia setter stor pris på alle bidrag og nominasjoner, og det er ingen tvil om at Kirkens Bymisjon har en sterk posisjon i hjertet til nordmenn.

– Kirkens Bymisjon skaper møtesteder for at mennesker på gata skal få mat, hvile og et felleskap. De jobber for å bedre hverdagen til rusavhengige og skape innhold i hverdagen til mennesker som ikke har noe. Det er ingen som faller utenfor søkelyset til Kirkens Bymisjon, mennesker i nød, uansett bakgrunn, er alle hjertelige velkommen inn i varmen. Og evnen til å formidle kjærlighet og varme er akkurat det julen handler om, sier Finn Wilhelmsen.

Dermed er det Kirkens Bymisjon som mottar en pengepremie på 25.000 kroner og blir den nest siste vinneren av julegaven fra Bilia. Hvem som skal bli den siste kan du være med å avgjøre her

Viktig budskap

Hans Jacob Torkildsen, markedssjef i Kirkens Bymisjon, forteller at oppmerksomheten fra Bilia blir godt mottatt, og at han er takknemlig for alle som har gitt sin stemme til Kirkens Bymisjon.

– Vi setter stor pris på engasjementet fra Bilia, og at deres kunder har valgt på gi en gave til Kirkens Bymisjons arbeid. Dette er av stor betydning for oss, og vi takker for den rause gaven, sier Torkildsen.

Han forteller videre at julen har en helt spesiell posisjon hos Kirkens Bymisjon og at det er viktig å minne hverandre på at det er mange som gruer seg til jul.

– Jula fungerer på mange måter som et forstørrelsesglass; alt som er fint forsterkes og forstørres, men det gjør også det som er vondt og vanskelig. Mange ulike mennesker og grupper kjenner seg utenfor et sosialt fellesskap i den tiden på året der dette blir sett på som særlig viktig, påpeker han.   

– Fra vårt arbeid blant mennesker i rus- og gatemiljøene ser vi at førjulen og julehøytiden ofte er en smertelig påminnelse på ensomhet, brutte familierelasjoner, fattigdom og følelsen av å stå utenfor. Å skape gode fellesskap er viktig hele året. Derfor holder vi våre kafeer og møtesteder åpne, avslutter Torkildsen.

Denne uken var det Bente Werenskiold som ble trukket ut og mottar et gavekort fra Bilia etter sin nominasjon av Kirken Bymisjon. Her kan du lese hennes begrunnelse:

Fantastisk organisasjon som gir håp og varme til en gruppe hvor alt kan se håpløst ut og får de av oss som har det veldig bra til å stoppe opp og tenke. Utradisjonelle i sin markedsføring bl.a. at du kan gi en gave i form av bl.a. et måltid.

 

Julegaven 2017

Julegaven 2017

Hver søndag i advent skal vi dele ut 25.000 kroner til gode formål som du kan være med å foreslå. Nominer din hjertesak her!