Overlevering av sjekk til Hjelpende Hender. Foto.

Første julegave til Hjelpende Hender

Hver søndag frem mot jul deler vi i Bilia ut 25.000 kroner til ulike gode formål som du kan være med å nominere. Første vinner er en frivillig hjelpeorganisasjon som utgjør en stor forskjell for de som trenger det mest, nemlig Hjelpende Hender.

Hjelper andre der og når det trengs

Hjelpende Hender er en frivillig hjelpeorganisasjon med base på Kjeller i Akershus. De hjelper hjemløse, rusmisbrukere, enslige, småbarnsfamilier, eldre og andre som trenger litt bistand i hverdagen. Organisasjonen ble startet i 2012 av ildsjelen Ellen Bakke. Det som startet som en liten familieorganisasjon hjemme i egen stue har nå vokst betydelig, og de dekker mange ulike oppgaver. De er i dag 25 frivillige og drifter selv en egen bruktbutikk. De samarbeider med blant annet NAV og kriminalomsorgen, og har med hell hatt flere utplassert på utprøving og arbeidstiltak. De serverer varmmat i Lillestrøm Kirke hver fredag, og deler ut mat og julekasser nå i desember.

Tusentalls med nominasjoner

Allerede den første uken har vi mottatt godt over tre tusen nominasjoner. Blant disse er det mange rørende og engasjerende historier. Jobben med å velge ut en verdig vinner er alt annet enn enkel, men valget falt denne gangen altså på Hjelpende Hender på Romerike. Det er tydelig at de engasjerer mange, og det har ikke manglet på hyggelige nominasjoner. Her er av av dem som har skrevet til oss:

En fantastisk gjeng med frivillige som virkelig legger sjelen sin i å hjelpe de svakeste i nærmiljøet. De har mathjelp, utdeling av klær, samtaler med de som trenger noen å snakke med, flyttehjelp for de som trenger det og uendelig mye mer som de jobber utrettelig for å få gjennomføre til tross for at de sliter seg selv ut. Dette er ekte medmennesker!

Det mangler heller ikke på hyggelige beskrivelser av damen bak organisasjonen. En engel, ildsjel, et rivjern uten sidestykke, en helt og et unikum. Vi har selv vært å møtt Ellen og er imponerte over hennes engasjement, og alt hun har fått utrettet.

Vi gratulerer Hjelpende Hender og håper gaven kommer godt med i deres viktige arbeid.

Vil du også gi et bidrag til Hjelpende Hender? Gi din støtte gjennom å vippse til 87176.

Nominer din hjertesak

Neste søndag trekker vi en ny vinner, og oppfordrer deg til å nominere en veldedig organisasjon som du brenner litt ekstra for. Alle som legger igjen et forslag her er med i trekningen av en Skiguard takboks til en verdi av 11.500 kroner. Det trekkes en ny vinner hver søndag i advent. Husk at ditt bidrag kan gjøre en forskjell!