Bilia vokser med nytt oppkjøp

Funnemark Eiendom AS ved eier Egil Funnemark har i dag, tirsdag 13. april, inngått avtale med Bilia Personbil AS og Bauda AS om overtakelse av sine bilforhandlervirksomheter. Bilia vil overta AS. Bauda overtar forhandlerne i Funnemark AS på Kongsberg og Hokksund. Avtalene forutsetter godkjennelse fra Konkurransetilsynet.

Funnemarks bilvirksomhet har en historie helt tilbake til år 1914, og består i dag av syv forhandlere med Toyota og Mercedez-Benz i Vestfold og Telemark, samt Viken fylke. Virksomheten har 180 ansatte, og solgte 4.600 nye og brukte biler i 2020, med en tilhørende omsetning på 1,6 milliarder kroner. Med en nasjonal andel på 10 prosent er Funnemark Norges nest største Toyota forhandler.

Kommentar fra Egil Funnemark ved Funnemark Eiendom AS;

Funnemark består av lokaldrevne bilforretninger, hvor unike medarbeidere på hvert sted har skapt fantastiske kundeopplevelser, salg- og markedsandeler i øverste divisjon, og hvor det gjøres en meget god jobb på verksted og deler.

Vi har en liten konsernadministrasjon, hvor jeg har vært hovedansvarlig samt støttet avdelingene på bilsalg og markedsføring. Min datter Lene Funnemark har støttet på drift av verksted og deler samt generelle systemer og Jørn Johnsen på økonomi. Så langt har det vært vanskelig å finne en optimal løsning på oppbemanning av administrasjonen, fordi vi trives med å være produktive og kjenne detaljene i driften. I en situasjon hvor Lene er småbarns mor og venter familieforøkelse, føler vi oss sårbare dersom det skulle inntreffe noe med oss. Alderen er heller ikke på min side, idet jeg fyller 64 år til våren. Lene har vært en betydelig bidragsyter for oss, når hun kom inn i driften for snart 6 år siden. Hun kom da fra BDO Revisjon etter endt siviløkonom utdannelse. Hun syntes imidlertid det vil være krevende å være småbarnsmor, samtidig som hun på sikt ville sitte igjen med den store arbeidsmengden det medfører å ha alene ansvaret for Funnemark.

Etter en samlet vurdering har vi kommet frem til at den beste løsningen er salg av bildriften til en langsiktig, profesjonell og god partner. Dette har vi funnet i Bilia og Bauda, som begge legger vekt på medarbeider trivsel, gode arbeidsforhold og tilfredse kunder.

Funnemark Eiendom AS vil beholde og videreutvikle eiendomsvirksomheten ved blant annet utleie av bilanleggene. Det ligger mye følelser og tanker ved å overlate en bedrift med så flotte medarbeidere til nye eiere. Når smittesituasjonen blir enklere, vil jeg komme rundt og takke hver enkelt for hva de har betydd for meg, våre kunder og hvordan de har bygget opp egen arbeidsplass til en unik bilforhandler bedrift.

Kommentar fra Frode Hebnes ved Bilia Personbil AS;

Vi i Bilia har i lengre tid ønsket å forsterke og ekspandere vårt strategiske partnerskap med Toyota, og er meget tilfredse med nå å få muligheten til å ta over Funnemark sine bilvirksomheter i Porsgrunn, Sandefjord, Larvik, Seljord og Notodden. Vi vurderer dette til å være svært veldrevne virksomheter, med en sterk historikk og forankring i sine respektive markedsområder, som vi ser frem til å ønske velkommen inn i Bilia. Dette vil på en god måte komplettere vår eksisterende Toyota representasjon i Vestfold og Telemark, samt representasjonen i Trøndelag, og gi forbedrede muligheter til å utvikle og ytterligere profesjonalisere vår Toyota operasjon ved Bilia i Norge.

Les hele pressemeldingen her