MINI modeller. Foto.

MINI 2021 er året hvor originalene oppdateres

Pressemelding 27.01. 2021 fra BMW Group
2020 ble året hvor MINI lanserte sin første helelektriske modell og solgte flere biler i Norden enn noen gang tidligere. 2021 er året hvor originalene oppdateres. MINI 3-dørs, MINI 5-dørs og MINI Cabriolet får ny karakter, med enda mer teknikk og britisk sjarm. De nye MINI-modellene lanseres i mars.

For snart et år siden rullet de første helelektriske MINI Cooper SE-ene inn på norske veier. Senere var det tid for oppdatering av MINI Countryman. Disse to modellene bidro til et historisk sterkt år for MINI i den nordiske regionen – til tross for pandemi og tidvis stengte fabrikker.

MINI har alltid skilt seg ut i mengden. Den ble født som en annerledesbil i 1959, og senere revitalisert i 2000. I dag er den moderne MINI-en i sin tredje generasjon – og nå har tiden kommet for en markant oppgradering.

Fortsatt en brite
Fronten på de nye MINI-modellene er fortsatt umiskjennelig MINI. De erketypiske frontlyktene har nå fått LED-lys med nye funksjoner som standard. De vertikale slissene i støtfangeren og alle de nye linjene i grillen, gir de nye modellene et sportslig og markant uttrykk, i typisk MINI-manér.

Erketypiske baklykter har også vært en gjenganger hos MINI. Nå får alle modellene baklykter med Union Jack LED-design som standard – en hilsen til det britiske opphavet. Og hvis det fortsatt skulle være tvil etter Brexit; det er Oxford som er og blir «Home of MINI».

Nye raffinerte detaljer og materialvalg løfter interiøret. Men, den ikoniske runde skjermen og vippebryterne er fortsatt med, bare enda mer moderne og sofistikert – som en ekte britisk gentleman.

Bak fasadene skjuler det seg ny teknikk. Infotainmentsystemet har fått nytt grensesnitt og førerassistansesystemene har nye funksjoner. Det digitale instrumentpanelet bak rattet som ble introdusert i helelektriske MINI Cooper SE, er nå tilgjengelig for alle motoriseringene i den nye generasjonen av familiemedlemmene.

Med de nye MINI-modellene følger også en rekke nye farger, felger og valgmuligheter for detaljer. For mange MINI-fans er kontrastfargen på taket noe av det som står øverst på ønskelisten. For 3-dørs og 5-dørs versjonen blir det nå mulig å velge sin helt unike takfarge. Med MINI Multitone Roof graderes tre farger i hverandre innen lakken tørker. Det gir små nyanser i fargemønsteret som gjør at hver eneste MINI med Multitone Roof blir noe for seg selv.

Les hele pressemeldingen her


Vil du ha siste nytt om MINI? Meld deg på vårt MINI-nyhetsbrev her.