BMW i4

Det beste året til BMW i Norge noensinne:

Avsluttes med lanseringen av BMW i4

Aldri før har det blitt signert så mange kontrakter på nye BMW-er i Norge som i 2021. De helelektriske nykommerne BMW iX og BMW i4 er de meste solgte modellene, med BMW i4 M50 øverst på den interne pallen. Nå ruller de første eksemplarene inn på norsk jord – til den norske lanseringen rett før jul.

Pressemelding 3.12.2021

Høsten 2017 delte BMW sine første tanker om en kommende elektrisk 4-dørs Gran Coupé. Elektrifiseringen av selve kjernen av BMW, med kjøreglade biler i mellomsegmentet, ble satt i system. Våren 2020 ble «BMW i4 Concept» vist frem som en smakebit, og et år senere ble den endelige produksjonsmodellen offisiell i mars 2021. I juni åpnet norske forhandlere for bestilling og i desember lanseres helt nye BMW i4 i Norge. De første bilene ankom Norge i forrige uke.

Global lansering av BMW i4 i 2022 – tjuvstart i Norge
– Den globale lanseringen av BMW i4 starter først i februar 2022. Norge har, sammen med et fåtall andre markeder, fått muligheten til å tjuvstarte festen mot tampen av 2021. Et sett tyske BMW i4-kunder fikk sin bil utlevert på BMW Welt forrige helg.

15. desember er helt nye BMW i4 på plass i utstillingen hos alle norske BMW-forhandlere. Knapt én måned har gått siden premierelakenet var i bruk forrige gang. Da var det BMW iX som ble avduket rundt om i det ganske land.

– For mange av våre kunder ble dette og den påfølgende prøvekjøringen det første virkelige møtet med BMW iX. Nå venter samme smakebit for mange av våre tusenvis av BMW i4-kunder. For å sikre alle muligheten til en første kikk på bilen før nyttår, vil vi først begynne prøvekjøringsaktiviteter i januar, sier Tegneby.

Full produksjon gjennom 2022
– Helt siden vi åpnet for bestilling av BMW iX og BMW i4, har vi opplevd en svært høy etterspørsel, og spesielt på toppmodellene, BMW iX xDrive50 og BMW i4 M50. Det resulterer i lengre leveringstid enn hva både vi og våre kunder ønsker, forteller Tegneby.

– Det er en krevende øvelse å styre det globale produksjonsvolumet med alle ringvirkningene pandemien gir. Det gjør det også vanskelig for våre forhandlere å være konkrete på nøyaktig produksjonstidspunkt for alle bestilte biler fremover, ikke bare BMW iX og BMW i4, sier Tegneby videre.

Full produksjonstakt for BMW i4 planlegges fra medio februar 2022, opp mot den globale lanseringen. Da vil det etter hvert også bli mer forutsigbarhet rundt produksjonstidspunkter.

– Baksiden av medaljen med å være så tidlig ute som vi har vært i Norge, er at ventetiden kan oppleves som ekstra lang for mange av våre kunder. Nå som BMW i4 straks er på plass hos alle våre forhandlere, lenge før en rekke andre land, håper vi det vil gjøre ventetiden litt mer innholdsrik fremover. Vi har full forståelse for at utålmodigheten melder seg hos mange, sier Tegneby avslutningsvis.

Nye lade-abonnement fra BMW Charging
Til lanseringen av BMW iX og BMW i4 i Norge følger også nye tilbud på ladeavtaler fra BMW Charging og en rekke oppdateringer på andre digitale produkter og tjenester.

BMW Charging tilbyr nå to abonnement, for alle BMW-kunder. «Active» er for de som er ofte på veien, kjører lange avstander og vil lade raskt til attraktive faste kWh-priser, mens «Flex» er et mer fleksibelt abonnement med flere individuelle vilkår.

IONITY-ladenettverket er en sentral ladeoperatør for BMW-kunder. Med IONITY Plus-avtalen som nå tilbys, vil BMW-kundene mot et grunngebyr på 39 NOK/måned betale under 2 NOK/kWh.

Nye digitale tjenester
I app-en «My BMW» finner man det digitale universet som knytter kunden og bilen sammen, samt kundens foretrukne forhandler. App-en ble lansert som en helt ny plattform i sommer og får nå et utvalg av nye tjenester. BMW iX og BMW i4 er de første modellene som kan ta i bruk app-funksjoner, som overvåker dekk og slitasje.

«My BMW» har nå også fått funksjonen «Remote Theft Recorder», hvor kunden informeres ved push-varsling dersom bilens alarmsystem er aktivert. Hvis en alarm utløses, tar bilens kameraer bilder av hele miljøet rundt bilen og interiøret. Kunden kan laste ned og se bildematerialet i app-en. Dersom bilen fortsatt allikevel skulle bli stjålet eller skadet, er video- (eksteriørkamera) eller foto- (interiørkamera) bevis tilgjengelig. For å kunne benytte denne funksjonen må bilen være utstyrt med «Parking Assistant Plus» og interiørkamera.

I app-en «BMW Driver’s Guide», finnes bruksanvisninger og guider for både BMW iX og BMW i4. Store deler av innholdet kan leses, på norsk, før man senere knytter sin spesifikke bil til bruksanvisningen gjennom bilens chassisnummer og alle detaljer blir tilgjengelig.

2021: Det beste året til BMW i Norge noensinne
– Selv om den endelige fasiten foreligger i slutten av desember, kan vi for lengst fastslå at 2021 blir det beste året i BMW Norge sin historie. Aldri før har det blitt signert så mange kontrakter på nye BMW-er i Norge som i år. Majoriteten av disse bilene vil bli levert gjennom 2022, men også inn i 2023. Det gir oss et svært godt utgangspunkt for neste år, men vitner samtidig om at den globale bilindustrien nødvendigvis ikke kan friskmeldes fra pandemiens ringvirkninger med det samme, avslutter Tegneby.

Neste år får BMW-s elektriske familie med BMW i3, BMW iX3, BMW i4 og BMW iX selskap av to nye søsken: Den kompakte SUV-en BMW iX1 og luksussedanen BMW i7.

En nærmere titt

Siste nytt fra BMW