nye BMW X6

Opus med pondus

Pressemelding: Siste tilskudd til BMWs mangfoldige SUV-familie er en helt ny generasjon BMW X6 – den tredje i rekken. Tilbake i 2008 definerte BMW et nytt segment da første generasjon BMW X6 var den første bilmodellen som kombinerte egenskapene til en stor SUV med designtrekkene til en coupé med sin fallende taklinje.

Andre generasjon BMW X6 kom på markedet i 2015 og til høsten lanseres tredje generasjon.

– BMW gikk, som så mange ganger før, nye veier da BMW X6 ble lansert. Det er en bil som utfordrer det stereotypiske. I de senere årene har stadig flere bilprodusenter lansert tilvarende konsepter og design, men BMW X6 er originalen, sier kommunikajonsdirektør i BMW Group Norge, Marius Tegneby.

Særegent design
Helt nye BMW X6 slekter naturlig nok mye på nye BMW X5 rent teknisk, men skiller seg også markant ut på designen. Sett fra siden er det den stigende skulderlinjen mer fremtredende samtidig som karroseriet har fått flere skulpturelle former, spesielt fra bakdøren og bakover. Sett bakfra, forsterker de smale og høyt plasserte baklysene den kraftfulle hekken. Fronten preges av store og markerte luftfinntak og en nydesignet nyregrill som har langt spissere vinkler enn hva man eksempelvis ser på helt nye BMW X5. Nyregrillen har også en helt særegen detalj: Om ønskelig kan nemlig grillen belyses. Grillen lyser opp når man åpner eller lukker dørene, men sjåføren kan også slå lyset av og på manuelt. Det betyr at lyset i grillen er klassfisert slik at det også kan benyttes under kjøring om ønskelig. Som for en rekke andre nye BMW-modeller, så kan helt nye BMW X6 også utstyres med laserfjernlys.

Den kraftfulle designen forsterkes av bilens dimensjoner. Sammenlignet med forrige generasjon har BMW X6 vokst med 26 mm i lengden og måler nå 4935 mm. Akselavtanden har samtidig økt med 42 mm til 2975 mm. Bredden har økt med 15 mm til 2004 mm, mens høyden er redusert med 6 mm og måler nå 1696 mm. Bakkeklaring måler 216 mm og bilen kan vade i 7 km/t i en vannstand på 500 mm. Bagasjerommet har et volum på 580 liter som øker til 1530 liter dersom bakseteryggene legges ned. Tillat tilhengervekt er opp til 3500 kg.

Teknikk og individualitet
Helt nye BMW X6 slekter som nevnt på siste generasjon BMW X5 og har dermed også mye av det samme standardutstyret og tilvalgsmuligheter, både innenfor førerassistansesystemer og infotainmentløsninger. Det betyr mer komfort, dynamikk, teknikk og funksjonalitet enn noen gang – i luksurisøse omgivelser. Som vanlig byr BMW på skreddersøm fra øverste hylle om det ønskes individuelle løsninger og fargekombinasjoner, både i interiøret og for eksteriøret. To ulike designuttrykk er tilgjengelig for eksterirøet.

Kraftfulle motorer
Siste generasjon BMW X6 lanseres først med fire motoralternativer, hvorav tre rekkeseksere og en V8. Alle alternativene har en 8-trinns Steptronic automatgirkasse som standard.

Modell: Motorvolum: Effekt: Dreiemoment: 0-100 km/t: Toppfart:
BMW X6 30d xDrive 2993 cc (6 sylindre) 265 hk 620 Nm 6,5 sek 216 km/t
BMW X6 M50d 2993 cc (6 sylindre) 400 hk 760 Nm 5,2 sek 250 km/t
BMW X6 40i xDrive 2998 cc (6 sylindre) 340 hk 450 Nm 5,5 sek 250 km/t
BMW X6 M50i 4395 cc (8 sylindre) 530 hk 750 Nm 4,3 sek 250 km/t

Det intelligente firehjulsdriftsystemet xDrive er naturligvis også standard på nye BMW X6. Seneste generasjon xDrive kombinerer maksimalt tilgjengelig dreiemoment med full smidighet og retningsstabilitet og kan nå flytte dreiemomentet mellom akslene enda raskere og mer presist enn tidligere.

Lanseres til høsten
Særegne BMW X6 lanseres i november. Norske priser er foreløpig ikke klare, men norske BMW-forhandlere vil åpne for bestilling om kort tid.


HØR, HØR!
Vil du ha siste nytt, invitasjoner og gode tilbud? Meld deg på vårt nyhetsbrev så går du ikke glipp av noe om BMW hos Bilia. Meld deg på her.


 

  • nye BMW X6