BMW Visionary Mobility

Morgendagens kjøreglede

BMWs fremtidsvisjon er elektrifisert, og alltid online. BMW investerer rundt 42 milliarder kroner i forskning og utvikling årlig. De eier fabrikker drevet av biogass og vindkraft, samarbeider med byplanleggere og kollektivtrafikk, og det er bare starten.

I 2025 vil BMW tilby 25 ladbare modeller, hvorav 12 er helt elektriske.

Bærekraft

Bærekraft er i BMWs DNA. Tolv ganger har de blitt utnevnt til verdens mest bærekraftige bilprodusent av Dow Jones Miljøindeks. For BMW handler det ikke bare om ord og løfter, men om innovasjon som settes ut i praksis. BMW i3 er for eksempel opptil 95% gjenvinnbar når den har levd ut sin livssyklus, i tillegg til at Leipzig-fabrikken som produserer den får sin energi fra vindkraft.

BMW kommer til å halvere sine CO2-utslipp innen år 2020, sammenlignet med 1995, og de har allerede redusert andelen avfall for hver produserte bil med 80% siden 2006.

Morgendagens kjøreglede

Avanserte kjøreassistentsystemer er allerede på plass i form av BMW Personal CoPilot. BMW jobber for at kjøreturen skal være sikrere, mer effektiv, og morsommere. I fremtiden vil man for eksempel kunne ha selvkjøring når det er kø i byen, før man tar over selv når landeveien åpner seg. På BMW Autonomous Driving Campus ved München arbeider 1800 mennesker kontinuerlig med dette.

BMW Connected Drive

Mange av innovasjonene kommer i hvordan vi interagerer med bilen. Med BMW Connected Drive får du tilgang til BMWs innovative digitale tjenester som varsler din mobile hverdag i og utenfor bilen. La Real Time Traffic Information hjelpe deg med å finne den optimale reiseveien, On-Street Parking Information leder deg dit du har størst sjanse for å finne ledig parkeringsplass. Med appen BMW Connected kan du starte klimaanlegget før du setter deg inn for å kjøre, sende adresser til navigasjon, og mer. De tjenestene – og mye mer – er tilgjengelig allerede i dag.  

Les mer her (PDF)