Bilia fikser knust frontrute. Foto.
Verksted

Steinsprutreparasjon

Har du fått en steinsprutskade? De fleste skader på frontruten starter med en steinsprut, og det lønner seg å få sjekket frontruten snarest mulig etter uhellet. De fleste steinsprutskader kan man reparere, og vi kan gjøre det mens du venter. Har du kasko/delkasko dekkes reparasjonen av forsikringen.

Ofte kan vi fikse skaden uten å skifte hele ruten:

  • Det er avgjørende hvor på ruten skaden er, skadens art og størrelse.
  • Ved reparasjon vil ruten få igjen styrken selv om skaden ikke blir helt usynlig.
  • Resultatet av reparasjonen kan variere med alder på skaden.

Bytte frontrute

Dersom sikten til fører er vesentlig redusert må ruten skiftes. Dette må vurderes i hvert enkelt tilfelle. Det er først og fremst ved mørkekjøring at sikten blir vesentlig redusert, og da trenger vi maksimal sikt. Vi hjelper deg også med bytte av frontrute dersom det er nødvendig og bruker alltid merkeoriginale ruter. Har du kasko eller delkasko, dekkes frontruteskift av forsikringsselskapet ditt. Egenandel kan tilkomme, avhengig av din forsikringsavtale.

Dagens frontruter er limt til bilens karosseri og er en viktig del av den bærende konstruksjonen, og må alltid monteres i henhold til bilprodusentens anvisninger. Frontruten er også et viktig mothold for kollisjonsputen. 

Reparasjon eller skifte av frontruten kan også utføres mens du har bilen inne på service.

Sving innom oss, så får du råd om hva som må gjøres. Vi gjør det enkelt for deg og kan ordne alt med forsikringsselskapet.