Har du sjekket sommerdekkene dine?

Har du sjekket sommerdekkene dine?

Vår anbefaling er minimum 3 mm mønsterdybde på sommerdekk. Vi har dekk til konkurransedyktige priser som passer din bil. Kontakt din nærmeste Bilia for et godt tilbud.

Continental

Continental

Priseksempel:

EcoContact 6 91V
Dim. 195/65-15 
949,- pr. dekk

Nokian

Nokian

Priseksempel:

Hakka Blue 2 94V
Dim. 205/55-16
1.059,- pr. dekk

Pirelli

Pirelli

Priseksempel:

Scorpio Verde 103V
Dim. 235/60-18
1.999,- pr. dekk

VÅRKAMPANJE!

VÅRKAMPANJE!

Ved kjøp av nye dekk byr vi på montering av dekkene på felg, avbalansering og hjulskift.

DU SPARER 1.095,-

Kampanjen varer til 1. juni

Visste du at

Visste du at

På sommerdekk er minste tillatte mønsterdybde 1,6 mm, men det anbefales minst 3 mm for å være sikker. Risikoen for vannplaning, samt bremselengden på våt veibane øker dramatisk når mønskerdybden blir under 3 mm. På nye sommerdekk er mønskerdybden 7-8 mm.

Sommerdekk som ruller sikkert på veien

Alle dekk har ulike kvaliteter og egenskaper. Mykere gummi i slitebanen gir bedre grep, men slites raskere. Stivere ramme gir bedre stabilitet, men gjør at du føler veiens ujevnheter noe mer. Vi i Bilia vil gjerne gi deg råd og tips for at du skal finne det perfekte dekket for deg og din bil.

Smart dekkmerking fra EU

For å gjøre det enkelt å sammenligne ulike dekk, har EU innført dekkmerking for alle dekk. Merkingen viser dekkets forbruk av drivstoff, veigrep på vått føre, rullemotstand og støynivå.

På norske sommerveier er våtgrepet en viktig faktor. Klasse A betyr at dekket har best mulig grep på vått underlag. Dekk av høy kvalitet har en tendens til å redusere drivstofforbruket. Det er visse ting man bør vurdere ved innkjøp av dekk. Her kan du enkelt se hvordan du tyder dekkmerkingen.

Nye sommerdekk skal alltid kjøres inn de første 50-100 milene, slik at dekket setter seg ordentlig på felgen. Da er det godt å unngå, for eksempel, høye hastigheter og kraftig oppbremsing.