ORA

Bilia Norge blir importør for Great Wall Motor

Bilia har i dag signert avtale med Great Wall Motor om importørvirksomhet i Norge. Bilia er Norges 3. største aktør i personbilmarkedet og oppretter nå en egen organisasjon for å håndtere bilimportørrollen. Under første halvår av 2023 lanseres det elektriske bilmerket ORA i Norge, et merke partene mener vil fungere svært godt i det norske markedet.

Great Wall Motor ble etablert i 1984 og er en av Kinas største bilprodusenter og har store ambisjoner i Europa. I 2021 solgte de 1,3 millioner biler globalt og omsatte for 20 milliarder euro. Det første bilmerket de introduserer gjennom avtalen med Bilia Norge er helelektriske ORA.

Den første modellen til ORA er allerede på markedet i flere europeiske land og plasserer seg i småbilsegmentet. Ved lansering i Norge under første halvår i 2023 vil den tilbys i flere godt utstyrte varianter. Bilen kommer med en god rekkevidde for det norske markedet og har allerede sikret seg fem stjerner i Euro Ncap. Great Wall Motor har ambisjoner om at ORA skal vokse med en ny modell hvert år.

Skal selge 4 millioner biler i 2025


Great Wall Motor har nylig etablert seg i Europa med hovedkontor i München, Tyskland. Tre av de syv bilmerkene deres er på topp 100-listen over de mest verdifulle merkene i henhold til Automotive Industry, og konsernet satser tungt på ny teknologi og grønn mobilitet med globale R&D-sentre i fem land. Elektriske biler, batteriteknologi og hydrogen er viktige satsningsområder i utviklingsarbeidet. Great Wall Motor har også etablert et joint venture-samarbeid med BMW, hvor kommende MINI elbiler vil produseres ved deres fabrikk i Zhangjiagang, Kina.

I 2025 er målet til Great Wall Motor å selge totalt 4 millioner biler globalt. For å oppnå målet utvides virksomheten, og i Europa har Great Wall Motor ambisjoner om kraftig vekst. Med introduksjonen av ORA har de et bilmerke som passer utmerket for europeiske og nordiske forhold. Norges fortsatt relativt unike elbilmarked gjør det til et naturlig sted å introdusere ORA, og avtalen med Bilia åpner for at det gjennom Bilia kan komme flere bilmerker fra Great Wall Motor til Norge i framtiden.

Bilia er Norges 3. største aktør i personbilmarkedet og omsatte i 2021 for 11,3 milliarder kroner. Bilia har 1.200 medarbeidere, og er representert i Oslo, Viken, Innlandet, Vestfold og Telemark, Trøndelag og Vestland. Avtalen med Great Wall Motor gjør Bilia Norge til importør for en stor internasjonal bilprodusent.

Spennende design og god kvalitet

 • - Vi er ydmyke og stolte over å få tillit som importør for Great Wall Motor. Dette er for oss en ny rolle som vi både gleder oss til å ta fatt på, og samtidig mener å ha gode forutsetninger for å lykkes med. Gjennom lanseringen av ORA får vi et bilmerke som representerer et spennende design og god kvalitet til konkurransedyktige priser. Dette kombinert med et høyt sikkerhetsnivå, og avansert fremtidsrettet teknologi, gjør at vi gleder oss til å presentere ORA for det norske bilpublikum. Great Wall Motor har offensive og ekspansive planer for fremtiden, og vi i Bilia ser frem til å bidra til at disse planene realiseres.

  Frode Hebnes, Adm dir ved Bilia Norge AS

 • For Great Wall Motor er dette nok en milepæl på veien mot Europa. Samarbeidet med Bilia Norge setter kursen videre for vår markedsinntreden, og veien til våre kunder i Nord-Europa som venter på bilene våre. Vi ser veldig fram imot å jobbe tett sammen i dette fruktbare partnerskapet.

  Xiangjun Meng, President of Europe Market, Great Wall Motor

En nærmere titt

Siste nytt fra Bilia

 • Norsk Kundebarometer 2023Norsk Kundebarometer 2023

  Bilia kåret til beste bilhus i Norsk Kundebarometer 2023

  Vi er utrolig stolte over at Bilia i år igjen er kåret til bransjevinner i Norsk Kundebarometer.
 • Bil1DinBil1Din

  Kjøper rekordhøyt antall skadebiler til rekordhøye summer

  Bil1Din opplever et volum som aldri før, og bilene som kommer inn er nyere og dyrere enn tidligere.
 • XPENG G9XPENG G9

  Bilia blir agent for XPENG i Bergen

  Bilia Norge AS har inngått avtale med XPENG om salg av nye biler og servicevirksomhet.
 • ORAORA

  Bilia Norge blir importør for Great Wall Motor

  Under første halvår av 2023 lanseres det elektriske bilmerket ORA i Norge, et merke partene mener vil fungere svært godt i det norske markedet.
 • Anders Greftegreff, daglig leder hos Bil1DinAnders Greftegreff, daglig leder hos Bil1Din

  Bil1Din i Røyken opplever stor pågang fra arbeidssøkere

  En sentral lokasjon og et spennende og bærekraftig prosjekt er viktige motivasjonsfaktorer for mange av arbeidssøkerne.
 • Bil1Din, fra venstre: Anders Greftegreff, Bjarne Brøndbo og Arne BrøndboBil1Din, fra venstre: Anders Greftegreff, Bjarne Brøndbo og Arne Brøndbo

  Bil1Din ansetter 20 medarbeidere i Røyken

  I Røyken i Hurum begynner det nye bildemonteringsanlegget til Bil1Din og Bilia å ta form. Nå begynner jakten på ansatte som skal stå for produksjonen.
 • Bilia kjøper InsigniaBilia kjøper Insignia

  Bilia kjøper Norges største Jaguar og Land Rover-forhandler

  AS Insignia har inngått avtale med Bilia Norge AS om overtakelse av sin bilforhandlervirksomhet i Oslo. I 2023 vil Insignia flytte inn i det nye Bilia-anlegget som bygges på Bjerke.
 • Bilia er stolt samarbeidspartner med Norges Skiforbund LangrennBilia er stolt samarbeidspartner med Norges Skiforbund Langrenn

  Bilia elektrifiserer langrennslandslaget

  Bilia Norge AS sikrer Norges Skiforbund Langrenn gode kjøreopplevelser i en ny samarbeidsavtale der forbundets støtteapparat kjører BMW, Volvo, Lexus og Toyota levert av Bilia.
 • Fornøyde bileiereFornøyde bileiere

  Bilia er beste bilhus i Norsk kundebarometer

  Dette er første gang Bilia rangeres offisielt i Norsk kundebarometer, og Bilia debuterer på en veldig sterk 4. plass.
 • Bjarne Brøndbo og Frode HebnesBjarne Brøndbo og Frode Hebnes

  Gjør det enkelt å velge miljøvennlig på verkstedet

  Bilia og Bil1Din girer opp bærekraftsatsingen sammen. Partene etablerer sammen nå et nytt demonteringsanlegg med lavt klimaavtrykk på Røyken, og målet er å bidra til å tredoble norske verksteders bruk av likeverdige brukte bildeler.
 • Kokstad Autosenter blir Bilia Outlet KokstadKokstad Autosenter blir Bilia Outlet Kokstad

  Kokstad Autosenter blir Bilia Outlet Kokstad

  Bilia kjøper Kokstad Autosenter AS i Bergen, og med det vil Bilia innta Norges nest største by.