Bilde av en tekniker som fikser steinsprutskade

Fiks steinsprutskaden hos Bilia

N

Har du fått steinsprut?

Frontruten er en viktig og bærende del av bilens karosseri. En steinsprutskade kan fort utvide seg, så det lønner seg å få sjekket ruten snarest mulig etter uhellet.

  • Kan man reparere steinsprutskader?

    De fleste steinsprutskader kan man reparere, og vi kan gjøre det mens du venter. Har du kasko eller delkasko dekkes reparasjonen av forsikringen. Ofte kan vi fikse skaden uten å skifte hele frontruten, men det er avgjørende hvor på ruten skaden er, skadens art og størrelse. Ved reparasjon vil ruten få igjen styrken selv om skaden ikke blir helt usynlig. Resultatet av reparasjonen kan variere med alder på skaden.

  • Hva kan skje om jeg ikke reparerer steinsprutskaden?

    Dersom steinsprutskaden har sprekker, kan fukt trenge inn og føre til at hele frontruten må byttes ut.  

Reparer eller bytt frontrute

Vi er autoriserte bilglassmestere og kan reparere eller bytte frontruten din. Dersom en steinsprutskade hindrer sikten vesentlig, må ruten skiftes. Dette må vurderes i hvert enkelt tilfelle. Det er først og fremst ved mørkekjøring at sikten blir vesentlig redusert, og da trenger vi maksimal sikt. Vi hjelper deg med bytte av frontrute og bruker alltid merkeoriginale ruter. 

Les mer om bytte av frontrute 

Bestill steinsprutreparasjon

Vanlige spørsmål og svar

Kan jeg reparere steinsprutskaden når jeg utfører service eller andre verkstedtjenester på bilen min?

Ja, våre bilglassmestre fikser steinsprutskaden, mens du bilen din er på verksted for andre reparsjoner eller service. Alt for å spare tid for deg.

Kan jeg reparere steinsprutskaden selv?

Selv om det finnes kit man kan kjøpe for å reparere steinsprutskader har de fleste bileiere forsikring, og mange skader repareres kostnadsfritt gjennom forsikringen. Om du må bytte frontruten dekkes det normalt gjennom kasko eller delkasko, men da må du som hovedregel betale en egenandel.

Hvem tar jeg kontakt med for å reparere en frontrute?
Har du en skade i frontruten, kan du ta direkte kontakt med oss, så kan vi ordne alt med forsikringsselskapet ditt.

Hvorfor er det viktig at frontruten er intakt?

Ikke ta sjanser når det kommer til sikkerhet – sjekk tilstanden til frontruten din hos oss i Bilia. Vi gjør en rask sjekk av frontruten din, slik at du vet med sikkerhet hvilken stand akkurat din frontrute er.

Verkstedtjenester

Når du setter igjen din bil hos oss for service kan du stole på at den er i trygge hender. Alle våre verksteder er autoriserte for våre bilmerker, dermed får bilen din akkurat den servicen den trenger.