Tips til frakt av sykkel

Tips til frakt av sykkel

Bilia sponser triatleten Allan Hovda, som må sies å være en ekspert på å reise rundt med mye sykkelutstyr. I 2018 har han som mål å vinne Norseman Xtreme Triathlon for tredje gang. Han forteller om fordeler og ulemper med tre forskjellige metoder å frakte sykkel med bil på.


1: Inne i bilen
Dette er den beste løsningen for sykkelen, da den blir skånet fra elementene, spesielt på vinterføre. Det er også sikrere med tanke på tyveri. Ulempen er selvsagt at man tar opp mye plass i bilen, og må legge ned baksetene. Man bør også sikre sykkelen og evt løse deler i tilfelle kollisjon.
Tips: For å skåne interiøret i bilen kan sykkelen pakkes inn i et gammelt pledd eller lignende.


2: På tilhengerfestet
Utvalget av sykkelstativ til tilhengerfeste er stort. Allan Hovda bruker Thule Velocompact, som er et solid sykkelstativ med enkel montering. Det er vippbart, og gir derfor tilgang til bagasjerommet selv med sykler montert. Dermed kan du frakte med bagasje inne i bilen. Ulempen er at sykkelen utsettes for støv og skitt fra veien, og salt om vinteren. Dette kan reduseres ved å bruke sykkeltrekk, men krever litt ekstra arbeid å få det av og på. I tillegg må sykkelstativet lagres, og man må selvsagt ha bil til hengerfeste. Allikevel er det denne løsningen Allan Hovda synes er mest praktisk.


3. På taket
Takmonterte takstativ er ofte rimeligere enn et vippbart stativ til hengerfeste. Det er enkelt å sette sykkelen på taket, og den er mer beskyttet fra støv og skitt. Men har du en tung sykkel, for eksempel en elsykkel, blir det mer upraktisk. Det er også fort gjort å glemme at sykkelen er på taket, og kjøre inn i et parkeringshus. Et tips her kan være å lage et lite kort man setter i instrumentpanelet på bilen som en påminnelse om at syklene er på taket.

Besøk bloggen til Allan Hovda for flere tips både når det gjelder trening, kosthold og utstyr.