Bilde av mekaniker som skifter hjul på bil

Riktige dekk, hjul og felger til din bil

Kjøp dekk til din bil

Anbefalte dekk til BMW og MINI

Med dekk testet og godkjent av BMW og MINI får du optimale dekk til bilen din, inkludert tre års dekkforsikring.

Våre dekktjenester

 • Hjulskift

  Bestill hjulskift utført av en av våre sertifiserte dekkeksperter.
  Pris 695,-
  Les mer
 • Hjulstillingskontroll

  For økt sikkerhet og komfort – og lavere drivstofforbruk.
  Fra 2 490,-
  Les mer
 • Felgreparasjon

  Vi reparerer felgene dine, enten de har fått en bulk, ripe eller blitt misfargede.
  Fra 2 690,-
  Les mer
 • Dekkhotell

  Dekkoppbevaring i optimale forhold med hjulskift inkludert.
  Les mer

Spørsmål og svar om dekk

Hvilken mønsterdybde kreves når?

Det er forskjellige krav til mønsterdybde fra sommer til vinter.

Fra 1. november til og med første søndag etter 2. påskedag, er kravet minimum 3 millimeter mønsterdybde.

For Nordland, Troms og Finnmark er vinterperioden definert fra og med 16. oktober til og med 30. april.

På sommeren, i perioden fra første søndag etter 2. påskedag til 1. november, skal mønsterdybden være minimum 1,6 millimeter.

Du må alltid ha dekk som sikrer tilstrekkelig veigrep, uavhengig av perioden på året.

Hvordan måler jeg mønsterdybe på mine dekk?

Mål mønsterdybde på den mest slitte delen av dekkets hovedmønster. Det finnes spesielle målestikker man kan bruke, men det fungerer like bra med tommestokk. Sørg bare for å ikke måle der det er et slitasjevarsel som er en liten opphøyning på 1,6 mm i hovedmønsteret på et dekk.

Hvilke egenskaper skiller dekktypene?

Dekk av høy kvalitet minsker både bremselengden og drivstofforbruket, men alle dekk har ulike egenskaper. Mykere gummi gir bedre veigrep, men slites raskere. Hardere dekk gir bra stabilitet, men dårligere komfort ettersom man kjenner veiens ujevnheter mer. Tenk derfor igjennom hvilke kjøreegenskaper du verdsetter aller mest.

Hvordan påvirker kjørestilen dekkenes holdbarhet?

Kjører du mye på landeveien eller veksler du mellom motorvei, køkjøring og bytrafikk? Din kjørestil er avgjørende for hva du bør velge av dekktype. Kjører du ofte langt, kan det være greit å ha et dekk som gir best mulig komfort.

Et dekk med god rullemotstand reduserer både drivstofforbruk og påvirkning av miljøet. Kjører du mye i trafikkerte områder, bør du velge et dekk med god bremselengde. Og selvfølgelig er dekk med lang levetid en fordel.

Husk også å ta godt vare på dekkene dine. Da varer de mye lenger. Fra tid til annen er det greit å sjekke dekktrykk og mønsterdybde, så dekkene er i god stand.

Hvordan påvirker været veibanen?

Vårt nordiske, og svært varierende klima, stiller høye krav til dekkene. Regn øker risikoen for vannplaning, mens sikten reduseres dramatisk. På våt vei er bremselengden opptil tre ganger så lang som på tørr vei. Spesielt om vinteren setter været dekkene på prøve. Velg derfor dekk etter føret du kjører mest på – vått, tørt, slaps, is eller snø. Og kjør forsiktig uansett vær!

Hvorfor skal jeg ikke kjøre med piggfrie vinterdekk om sommeren?

Vinterdekk har et mønster og en gummiblanding som er tilpasset vinterføre og kalde temperaturer. Om sommeren gir derfor piggfrie vinterdekk dårligere veigrep, lengre bremselengde og dårligere stabilitet ved unnamanøvere.

Må alle dekk på bilen være av samme fabrikat og modell?

Vi anbefaler absolutt å ha likt grep på alle fire hjulene, men hvis ikke alle dekkene må skiftes, bør du i det minste bytte dem i par. Dette for at hjul på samme aksel skal ha dekk med tilnærmet samme egenskaper.

Kan jeg blande ulike typer dekk på min bil?

Samtlige dekk på en personbil skal være av samme type, man kan altså ikke blande piggdekk, piggfrie vinterdekk og sommerdekk.

Hvor lenge kan jeg lagre dekkene mine?

Nye dekk som oppbevares riktig forringes kun når du bruker dem. Mellom sesongene bør hjulene oppbevares på et kjølig, mørkt og tørt sted uten kontakt med løsemidler som olje, bensin eller smøremidler.

Hvor ofte bør jeg kontrollere hjulvinklene på bilen min?

Vi anbefaler en gang per år eller hver 15 000 km. Les mer om hjulstillingskontroll.

Hva betyr merkingen på de forskjellige dekkene?

Alle dekk som selges innenfor EU/EØS har en merking som hjelper deg å sammenligne forskjellige dekk og deres egenskaper. Les mer om dekkmerking her

Verdt å vite om dekk

 • Viktig å vite om dekk

  Dekkene på bilen din bør sjekkes én gang i måneden, i tillegg til før og etter lengre turer. Vi går gjennom hva som gjelder angående mønsterdybde, piggdekk og merking.

 • Sjekk vinterdekkene dine

  Har du sjekket vinterdekkene dine? Gode dekk kan ha en avgjørende betydning når uhellet først er ute, og bør sjekkes jevnlig for både egen og andres sikkerhet. Det er også slik at dekk er ferskvare, hvor egenskapene til gummien endres etter år med bruk. 

 • VinterdekkVinterdekk

  Pigg- eller piggfrie dekk

  Lurer du på om det er pigg- eller piggfrie vinterdekk du skal velge?

  Både kjørevanene dine og kjøreforholdene spiller en rolle. Dette bør du tenke på.