sommerdekk

Sommerdekk kampanje

- som gir sikkerhet og komfort hele veien. 

Akkurat nå er det kampanjepriser på sommerdekk fra kvalitetsprodusentene Nokian, Continental og Pirelli.

Kampanjen varer frem til 30. juni 2018. Kan ikke kombineres med andre tilbud. Kontakt oss så finner vi riktig dekk til din bil.

Priseksempler:

Nokian

Nokian

Nokian Hakka Blue 2
Dim. 225/50R17 98 W L
1.799,- pr. dekk

Continental

Continental

Continental Premium Contact 6
Dim. 235/60-18 103V
1.899,- pr. dekk

Pirelli

Pirelli

Pirelli P Zero Nero GT
Dim. 245/45ZR 18 100 Y XL
1.999,- pr. dekk

Bredt utvalg!

Bredt utvalg!

Vi har også gode tilbud på andre dimensjoner. 

Priseksempel: Nokian Nordman, SX2 914 195/65R15. Fra 642,-

Visste du at

Visste du at

På sommerdekk er minste tillatte mønsterdybde 1,6 mm, men det anbefales minst 3 mm for å være sikker. Risikoen for vannplaning, samt bremselengden på våt veibane øker dramatisk når mønskerdybden blir under 3 mm. På nye sommerdekk er mønskerdybden 7-8 mm.

Sommerdekk som ruller sikkert på veien

Alle dekk har ulike kvaliteter og egenskaper. Mykere gummi i slitebanen gir bedre grep, men slites raskere. Stivere ramme gir bedre stabilitet, men gjør at du føler veiens ujevnheter noe mer. Vi i Bilia vil gjerne gi deg råd og tips for at du skal finne det perfekte dekket for deg og din bil.

Smart dekkmerking fra EU

For å gjøre det enkelt å sammenligne ulike dekk, har EU innført dekkmerking for alle dekk. Merkingen viser dekkets forbruk av drivstoff, veigrep på vått føre, rullemotstand og støynivå.

På norske sommerveier er våtgrepet en viktig faktor. Klasse A betyr at dekket har best mulig grep på vått underlag. Dekk av høy kvalitet har en tendens til å redusere drivstofforbruket. Det er visse ting man bør vurdere ved innkjøp av dekk. Her kan du enkelt se hvordan du tyder dekkmerkingen.

Nye sommerdekk skal alltid kjøres inn de første 50-100 milene, slik at dekket setter seg ordentlig på felgen. Da er det godt å unngå, for eksempel, høye hastigheter og kraftig oppbremsing.