The Aurora

BMW Group er hovedpartner for The Aurora: Skandinavias nye arena for klassiske og moderne biler

BMW Group er hovedpartner for The Aurora: Skandinavias nye arena for klassiske og moderne biler

Pressemelding 23.05.24 fra BMW Group Norge

For første gang noensinne vil The Aurora-arrangementet vise frem noen av verdens mest unike biler på Norrvikens Trädgårdar i Båstad, Sverige, mellom 5. og 7. juli. Arrangementet forventes å tiltrekke bilentusiaster og -samlere fra hele Europa for å beundre de sjeldne og eksklusive bilene på nært hold.

Som hovedpartner vil BMW Group vise frem en rekke modeller fra alle sine merker (BMW, MINI, Rolls-Royce Motor Cars og BMW Motorrad). Tilstedeværelsen av alle BMW Groups merker understreker selskapets posisjon som en av verdens ledende leverandører av premium mobilitet og dets langvarige engasjement for å bevare bilhistorie.

Gjennom BMW Groups mer enn 100 år lange historie har selskapet produsert en rekke ikoniske modeller. På arrangementet vil besøkende få muligheten til å se et utvalg av disse historiske modellene sammen med dagens modeller og også to konseptbiler som gir et glimt av hva fremtiden har å tilby. BMWs Vision Neue Klasse-konseptbiler vil bli vist for første gang i regionen, og Rolls-Royces første helelektriske bil, Spectre, vil feire sin offisielle offentlige debut i Skandinavia.

– Vi er beæret over å samarbeide med The Aurora Scandinavian Concours. Dette partnerskapet gir oss muligheten til å feire BMW Groups rike arv og også presentere hva fremtiden har å tilby. Vi ser frem til å dele vår lidenskap med deltakerne på årets show, sier Marie Dellbrant, merkevaresjef for BMW Northern Europe.

– Vi er stolte over å ha BMW som hovedpartner for The Aurora. BMWs fantastiske historie og klare fokus på innovasjon er i tråd med hva vi ønsker å oppnå med The Aurora, sier Filip Larsson, administrerende direktør for The Aurora.

Rolls-Royce Spectre
Spectre markerer begynnelsen på et nytt og spennende kapittel for Rolls-Royce Motor Cars og starten på merkets helelektriske æra. Den besitter alle de kvalitetene som Rolls-Royce er globalt kjent for – stillhet, ro og følelsen av å sveve. Spectre viser hvor perfekt egnet en Rolls-Royce er for elektrifisering og setter en ny presedens i utformingen av en helt ny klasse: Ultra-Luxury Electric Super Coupé.

BMW Vision Neue Klasse
Neue Klasse er starten på en ny generasjon BMW-modeller som vil bli lansert fra 2025. De nye modellene vil sette nye standarder innen digitalisering, elektrifisering og sirkularitet. Med en ny generasjon elektrisk drivlinjeteknologi og også nye og nå runde battericeller kan kundene forvente minst 30 prosent lengre rekkevidde og 30 prosent raskere lading.

Navnet «Neue Klasse» er en referanse til æraen på 1960-tallet da BMW gjennomgikk en stor transformasjon med lanseringen av den da sportslige mellomstore sedanen, BMW 1500. Med sin kombinasjon av innovasjon, design og sportslighet ble BMW 1500 og dens etterfølgere vendepunktet for selskapet og BMW ble synonymt med «Ren kjøreglede» – et merkevareløfte som fortsatt gjelder i dag.

De første modellene av den nye Neue Klasse vil være kjernen i BMW-merkevarens modellutvalg, med en mellomstor SUV tett fulgt av en sedan i dagens 3-serie segment. Under The Aurora vil BMW Vision Neue Klasse Sedan og BMW Vision Neue Klasse X være utstilt og besøkende vil få en forsmak på hvordan disse bilene kan se ut i fremtiden.

Siste nytt fra BMW