Grønn XPENG G9

XPENG G9 er «Folkets Favoritt 2024»

Pressemelding 28.11.23 fra NTB

28. november 2023 – I en svært spennende konkurranse har leserne av Dagbladet, DinSide og Elbil24 gjennom en hel måned stemt frem sin favorittbil i kampen om å bli «Folkets Favoritt 2024». Resultatet er klart, og XPENG G9 trakk det lengste strået. I et tett kappløp holdt XPENG G9 ledelsen helt til siste slutt, og dro seieren i land med 15,22 prosent av stemmene, noe som er en enorm bragd.

«Folkets Favoritt» er en del av den prestisjefylte kåringen «Årets Bil 2024» som for nittende året på rad gjennomføres av Dagbladet, i samarbeid med DinSide og Elbil24. Det er kun leserne som har stemt, og bilmodellen med flest stemmer blir kåret som «Folkets Favoritt». På listen over de nominerte var det 18 ulike bilmodeller. Av disse har 7 modeller gått videre som finalister til kåringen av «Årets Bil 2024», som vil bli annonsert 5. desember. XPENG G9 er blant disse 7 finalistene.

Imponerende prestasjon
XPENG har nå markert seg historisk ved å bli det første kinesiske bilmerket som mottar denne prestisjetunge utmerkelsen. De har overgått veletablerte konkurrenter og sikret seg seieren, en imponerende prestasjon som bekrefter at XPENG på rekordtid har hevet seg til et svært høyt nivå. Prisen representerer ikke bare en seier for merket, men også en anerkjennelse av et engasjement for innovasjon og kvalitet.

Managing Director i Xpeng Motors Norway, Claes Persson, uttrykker stor takknemlighet for denne prisen som er stemt frem av folket.

- Dette anser vi som en utrolig høythengende pris, spesielt fordi det er folkets direkte støtte som har utpekt oss som vinner, noe som betyr enormt mye for oss. Vi ser nå med spenning frem til å videreutvikle våre nåværende og kommende elbilmodeller.

Fortsatt med i kampen om "Årets Bil 2024"
Men denne seieren har en dypere betydning. Resultatene fra «Folkets Favoritt» blir vurdert som en ekstra jury i kampen om den høythengende tittelen «Årets Bil 2024». Med andre ord, seieren i «Folkets Favoritt» styrker også XPENG G9’s potensiale for å vinne «Årets Bil 2024».
 
XPENG G9 har fått en enorm respons denne høsten, inkludert en sekser på terningen i en grundig test av Elbil24, og overskriften «Denne er rett og slett sensasjonelt bra», fra Motor. Fagredaktør i Elbil24, Fred Magne Skillebæk, har mange lovord å komme med etter den omfattende testen:

- Det var svært tett i toppen, men så var det også sterke konkurrenter XPENG til slutt feide av banen. På slutten dro XPENG kraftig fra, og endte til slutt opp med 15,22 prosent av stemmene. Nummer to nådde 13,88 prosent.

XPENG har startet utlevering av G9 til kundene og XPENG G9 er den sjette mest registrerte elbilen i Norge hittil i november. Det er en sterk prestasjon i et krevende marked preget av generell nedgang.

XPENG G9 demonstrerte sin overlegenhet i en tett konkurranse, og her kan man se hvordan folket stemte:

Xpeng G9 15,22 %
BMW i5 13,88 %
Mercedes-Benz 9,76 %
Fisker Ocean 9,63 %
Nio EL6 7,88 %
Nio ET5/ET5 Touring 7,88 %
Lexus RZ 450e 5,88 %
Hyundai Ioniq 6 5,21 %
Lotus Eletre 4,42 %
Lucid Air 4,20 %
Opel Astra electric 2,89 %
Jeep Avenger 2,72 %
BYD Seal 2,70 %
Peugeot E-308 2,55 %
Kia EV9 1,91 %
Smart #1 1,59 %
Honda e:Ny1 1,14 %
Seres 5 0,53 %

Aktuelle nyheter fra XPENG

 • XPENG G6XPENG G6

  Årets mest spennende utfordrer

  XPENG følger opp suksessen XPENG G9 med en helt ny modell på det norske markedet: XPENG G6. Den elektriske, høyteknologiske, coupé-SUVen sikter seg inn mot det populære mellomstore SUV-segmentet.

 • XPENG G9 vintertestXPENG G9 vintertest

  XPENG G9 gjentar suksessen

  Xpeng Motors er stolte over å fortelle at deres folke-SUV G9 var raskest i ladetid fra 10-80 prosent i ladetesten til NAF/Motor. Dette gjør at bilen gjentar suksessen fra sommerens test hvor den satte ny laderekord. 

 • XPENG showroom i Bjørvika, OsloXPENG showroom i Bjørvika, Oslo

  Bilia ekspanderer kraftig med XPENG i Norge

  Det er inngått avtale mellom XPENG Motors Norway og Bilia Norge, hvor Bilia fra 1. januar 2024 vil overta XPENG sitt egeneide showroom i Bjørvika, Oslo, samt service- og utleveringssenter på Lørenskog. Videre er det også avtalt at Bilia vil ekspandere sin XPENG-representasjon.

 • Grønn XPENG G9Grønn XPENG G9

  XPENG G9 oppnår stjerneresultat

  Nye XPENG G9 belønnes med fem stjerner etter test hos Europas ledende sikkerhetsinstitutt.

  Dette er XPENGs andre femstjerners sikkerhetsvurdering for en internasjonal modell etter at nye P7 i oktober oppnådde både Euro NCAP og C-NCAP femstjerners vurderinger.

 • Grønn XPENG G9Grønn XPENG G9

  XPENG G9 er «Folkets Favoritt 2024»

  I en svært spennende konkurranse har leserne av Dagbladet, DinSide og Elbil24 gjennom en hel måned stemt frem sin favorittbil i kampen om å bli «Folkets Favoritt 2024».