XPENG G6 Elpix test

XPENG overbeviser igjen i verdens største elbiltest El Prix

Den nye mellomklasse-SUVen XPENG G6 presterte svært godt under krevende forhold i NAF El Prix og følger med det overbevisende opp i hjulsporene til fjorårets rekordtaker, XPENG G9. Med disse resultatene bekrefter nykommeren at også XPENGs rimeligere SUV leverer både på rekkevidde og ladeeffekt.

Pressemelding 07.06.2024


Denne uken arrangerte NAF og deres samarbeidspartnere årets El Prix sommertest. Dette er verdens største elbiltest med hele 26 deltakende biler. Av årets testbiler er det få som leverer en så god kombinasjon av pris, rekkevidde og ladehastighet som XPENG G6.

Under svært krevende og kalde forhold gikk bilen hele 530,7 kilometer. Det er svært tett på bilens oppgitte WLTP-rekkevidde på 550 kilometer. Dette førte til en sterk tredjeplass basert på avvik fra oppgitt rekkevidde. Takket være bilens 800 volts-teknologi leverte den også svært imponerende tall under ladetesten. Det 87.5 kWh store batteriet ladet fra 10-80% på i underkant av 20 minutter, som er oppgitt ladetid og dermed innfrir XPENG G6 som lovet. Bilen oppnådde en ladehastighet på imponerende 264 kW. Det er kun 55 kW bak rekorden XPENG G9 satte under fjorårets test på imponerende 319 kW. Det er svært imponerende sett opp mot prisforskjellen. 


Befester merkets posisjon som ledende på elbilteknologi

XPENG har kun vært i salg i Norge siden 2020, og merket er allerede i ferd med å markere seg som et svært konkurransedyktig alternativ for kresne norske elbilkunder. Med bakgrunn i at både flaggskipet XPENG G9 og sedanen XPENG P7 imponerte stort i fjorårets test var det knyttet store forventninger til XPENG G6. Da er det ekstra gledelig for norgessjef i XPENG Claes Persson å få bekreftet at årets nyhet fra elbilmerket så absolutt lever opp til forventingene.


– I løpet av de årene XPENG har vært tilstede i Norge, har vi rukket å sette nye standarder innen både rekkevidde og ladefart. Det løsnet for alvor i fjor med de imponerende resultatene til flaggskipet XPENG G9 og den oppdaterte versjonen av XPENG P7. Opplevelsen er derfor enda bedre når vi nå fortsetter å overbevise med den folkelige nykommeren XPENG G6. Vi fortsetter å levere og befester med dette vår posisjon som et av de beste elbil-merkene på markedet, uttaler en fornøyd norgessjef i XPENG, Claes Persson.


Han peker på at resultatene til den linjelekre mellomklasse-SUVen imponerer uavhengig av pris, men at resultatene er ekstra imponerende når man vet at bilen koster fra kun 410.000,-* med så å si alt utstyr inkludert (*eks. frakt- og leveringskostnader). Den testede modellen XPENG G6 AWD Performance koster fra 500.000,-* (*eks. frakt- og leveringskostnader). Da får man en bil som akselerer fra 0-100 km/t på 4.1 sekunder og som altså tilbyr svært imponerende rekkevidde og ladehastighet.


Les hele pressemeldingen fra XPENG Motors her

Aktuelle nyheter fra XPENG

 • XPENG G9 hos BiliaXPENG G9 hos Bilia

  – Jeg var stolt av å kjøre denne bilen

  Tre testpiloter lot seg imponere over XPENG G9 fra Bilia. Les hva som overrasket dem

 • XPENG showroom i Bjørvika, OsloXPENG showroom i Bjørvika, Oslo

  Tek.no: – En finslipt familie-SUV

  Nettstedet Tek.no følger elbilbransjen tett og er blant de som har latt seg imponere av nye XPENG G6.

  De har prøvekjørt bilen og er blant imponert over plassen bilen byr på. Tek.no kaller den en finslipt familie-SUV. 

 • XPENG G6 Elprix testXPENG G6 Elprix test

  XPENG overbeviser igjen i verdens største elbiltest El Prix

  Den nye mellomklasse-SUVen XPENG G6 presterte svært godt under krevende forhold i NAF El Prix og følger med det overbevisende opp i hjulsporene til fjorårets rekordtaker, XPENG G9.

 • XPENG G6XPENG G6

  Årets mest spennende utfordrer

  XPENG følger opp suksessen XPENG G9 med en helt ny modell på det norske markedet: XPENG G6. Den elektriske, høyteknologiske, coupé-SUVen sikter seg inn mot det populære mellomstore SUV-segmentet.

 • XPENG G9 vintertestXPENG G9 vintertest

  XPENG G9 gjentar suksessen

  Xpeng Motors er stolte over å fortelle at deres folke-SUV G9 var raskest i ladetid fra 10-80 prosent i ladetesten til NAF/Motor. Dette gjør at bilen gjentar suksessen fra sommerens test hvor den satte ny laderekord. 

 • Grønn XPENG G9Grønn XPENG G9

  XPENG G9 oppnår stjerneresultat

  Nye XPENG G9 belønnes med fem stjerner etter test hos Europas ledende sikkerhetsinstitutt.

  Dette er XPENGs andre femstjerners sikkerhetsvurdering for en internasjonal modell etter at nye P7 i oktober oppnådde både Euro NCAP og C-NCAP femstjerners vurderinger.

 • Grønn XPENG G9Grønn XPENG G9

  XPENG G9 er «Folkets Favoritt 2024»

  I en svært spennende konkurranse har leserne av Dagbladet, DinSide og Elbil24 gjennom en hel måned stemt frem sin favorittbil i kampen om å bli «Folkets Favoritt 2024».