Dekk og felger fra Bilia

Dekkmerking fra EU

Alle dekk som selges innenfor EU/EØS har en form for merking som kan hjelpe deg med å sammenligne dekk og vurdere egenskapene deres. Disse skal gi objektiv informasjon om blant annet veigrep, utvendig støy og rullemotstand.

EU-merkesystemet gjelder dekk til personbiler, lastebiler og busser (med unntak av Ice grip-symbolet, som kun gjelder for personbiler).

 • Oppbremsing på vått underlag

  Skalaen viser hvor bra dekket presterer på vått underlag. En høy karakter (A) betyr kort bremselengde på våte veier men "F" betyr lengre bremsestrekning.

 • Drivstoffeffektivitet

  Denne graderingen viser dekkets drivstoffeffektivitet. Avhengig av dekkets rullemotstand påvirkes drivstoff-forbruk og kulldioksidutslipp hvor "A" er best og "E" er dårligst. Dekk med lav rullemotstand er det mest energieffektive ettersom det krever mindre kraft og drivstoff.

 • Lydnivå

  EU-märkning för ljudnivå

  Symbolet viser dekkets lydnivå utenfor bilen (altså ikke som dekksus som høres inne i kupéen) målt i decibel. Symbolet viser altså lydnivå i klassene "A" til "C" ("A" er lavest lydvolum).

 • Merking av vinterdekk

  EU-märkning för vinterdäck

  Dette symbolet vises for godkjente vinterdekk (3PMSF) som er testet for å mester vanskelige snøforhold.

 • Isforhold

  EU-märkning för isförhållande

  Symbolet vises for vinterdekk med eksepsjonell ytelse når det gjelder isete veiforhold, og dekket har blitt testet gjennom en omfattende isgrepstest. Disse dekkene er spesialdesignet for å takle vinterveier dekket med is samt kompakt snø og er derfor egnet for kjøring under tøffe vinterforhold.

Dekk til din bil

Bredt utvalg av sommer- og vinterdekk som passer til din bil.