Bilia personale

Alt som gjelder biler. Og litt til.

Bilia har i dag over 100 bilanlegg i Norge, Sverige, Belgia, Luxembourg og Tyskland. Vår forretningsidé er å tilby bilsalg, service og tilleggstjenester som gir merverdi for våre kunder. Vi fokuserer på kunden i alt vi gjør og satser på å ha de mest fornøyde kundene i bransjen.

Her finnes Bilia

I Norge er vi etablert på Østlandet. I Sverige finnes Bilia på over 70 steder, med anlegg rundt de tre storbyene Stockholm, Malmø og Gøteborg, samt i Mälardalen og Skaraborg.

Virksomheten

På samtlige markeder tilbys kundene bilsalg, finansiering, forsikring, service og dekk, tilbehør og reservedelssalg.

Bilia i Norge

Grunnleggeren av det som i dag er Bilia Personbil AS, var John Erik Isberg. Han ble født i Sala i Sverige i 1889 og utvandret i tenårene til Norge. Her ble han tidlig sentral i den gryende bilbransjen som sjåfør og mekaniker for Christianias første drosjer og starten av bensinstasjonen på Majorstua i 1912. Etter hvert ble han Nordens ”fartskonge” med løpskarriere i bl.a. Bugatti på slutten av 1920-tallet og begynnelsen av 1930-årene. Gjennom motorsporten kom han i kontakt med Volvo, og fra 1933 fikk han forhandleravtale i Oslo.

Vi har vært Volvo-forhandler kontinuerlig siden Isberg overtok som Volvos representant for Oslo og deler av Østlandet, og vi var i mange år kjent som Isberg's Personbil as. Siden har bedriften ekspandert både med antall ansatte, anlegg og bilmerker. I dag er vi eid av Nordens største bilforhandlergruppe, Bilia AB, og det norske navnet er Bilia Personbil AS.

Bilia Personbil AS overtok Tronrud Bil i 2006, BilForum i 2008 og Stenshagen Bil Oslo og Kongsvinger i 2012. I desember 2014 solgte vi vår avdeling på Forus, og i januar 2015 overtok Bilia Personbil AS samtlige aksjer i Toyota Hell Bil AS og Toyota Horten Tønsberg AS. Fra 1. juli 2015 heter de to selskapene Toyota Bilia. I 2018 overtok Bilia Personbil AS samtlige aksjer i Bilsalongen AS, og ble med det autorisert forhandler av MINI. Vi er lokalisert i Oslo, Akershus, Buskerud, Hedmark, Oppland, Telemark, Vestfold og Trøndelag.

Bilia er nå autorisert forhandler og verksted for BMW, MINI, Lexus, Volvo og Toyota.

 Les mer om Bilia i Norden på http://www.bilia.com/