Hender som holder et hjerte

Årets julegaver er delt ut

Tradisjonen tro, har Bilia gitt julegave til veldedige organisasjoner gjennom adventstiden.

I år er mottakerne følgende:

 • Dyrenes Hus

  Dyrebeskyttelsen Oslo & Omegn – Dyrenes Hus er en veletablert, uavhengig forening som har eksistert i over 160 år. Dyrenes Hus har røtter tilbake til den første dyrebeskyttelsen som etablerte seg i Norge, og deres oppgave er å forebygge og bekjempe dyremishandling og uforsvarlig bruk av dyr. Foreningen arbeider for at alle dyr skal kunne leve i pakt med sin natur, og er opptatt av dyrevernsaker og dyrs rettigheter.
 • Sykepleie på hjul

  Sykepleie på hjul tilbyr oppsøkende helsehjelp til folk på gaten som av ulike grunner ikke kan, ønsker, greier eller har rett til å benytte seg av andre helsetiltak. Grunnen til at jobben blir gjort fra bilen er for å kunne møte pasientene der de er, på gata eller hjemme. 

  I 2022 har de hatt over 4.000 besøkende pasienter innom bilen, så det er tydelig at jobben som gjøres er nødvendig og viktig.
 • Julegryta

  Julegryta, Frelsesarmeens innsamlingsaksjon i desember er satt ut for 122. gang i år. Siden 1901 har Julegryta vært satt ut på gatehjørner og torg, og for mange byr den på julestemning og juletradisjon, men for andre betyr den noe så viktig som mat, varme klær- og verdighet. Siden starten har det norske folk deltatt i dugnaden som gjør samfunnet vårt varmere, og forskjellene mindre. 

  I år er behovet større og etterspørselen etter hjelp er langt høyere.
 • Hjelpende hender

  Hjelpende hender er en frivillig hjelpeorganisasjon som siden 2012 har drevet veldedighet for hjemløse, rusmisbrukere, enslige, eldre og andre som trenger litt ekstra hjelp.

  Med årene har de også etablert og blitt rutinert på bruktbutikk. Bruktbutikken brukes for å subsidiere veldeighetsdelen og funker også som et lager, der mennesker kan plukke gratis klær og andre nødvendige ting.