Alt under ett tak

Fakta om Bilia

  • Bilia er en av Europas største bilforhandlere med en ledende posisjon innen både service og salg av nye og brukte biler, transport og lastebiler samt tilleggstjenester som finansiering og forsikring. Vi har cirka 150 anlegg med rundt 5 000 ansatte i Sverige, Norge, Luxemburg og Belgia samt en internettbasert auksjonsside i Sverige.

  • Vi har et helhetlig tilbud med salg av nye og brukte biler, e-handel, reservedeler og butikksalg, service- og skadeverksteder, dekk og bilglass samt finansiering, forsikring, bilvask, bensinstasjoner og bildemontering. Alt for å kunne tilby våre kunder et komplett tilbud rundt bilhold.

Bilia Norge sin historie
Grunnleggeren av det som i dag er Bilia Norge AS, var John Erik Isberg. Han ble født i Sala i Sverige i 1889 og utvandret i tenårene til Norge. Her ble han tidlig sentral i den gryende bilbransjen som sjåfør og mekaniker for Christianias første drosjer og starten av bensinstasjonen på Majorstua i 1912. Etter hvert ble han Nordens ”fartskonge” med løpskarriere i bl.a. Bugatti på slutten av 1920-tallet og begynnelsen av 1930-årene. Gjennom motorsporten kom han i kontakt med Volvo, og fra 1933 fikk han forhandleravtale i Oslo.

Vi har vært Volvo-forhandler kontinuerlig siden Isberg overtok som Volvos representant for Oslo og deler av Østlandet, og vi var i mange år kjent som Isberg's Personbil AS. Siden har bedriften ekspandert både med antall ansatte, anlegg og bilmerker. I dag er vi eid av en av Europas største bilkjeder, Bilia AB, og det norske navnet er Bilia Norge AS.

Bilia Norge AS overtok Tronrud Bil i 2006, BilForum i 2008 og Stenshagen Bil Oslo og Kongsvinger i 2012. I desember 2014 solgte vi vår avdeling på Forus, og i januar 2015 overtok Bilia Norge AS samtlige aksjer i Toyota Hell Bil AS og Toyota Horten Tønsberg AS. Fra 1. juli 2015 heter de to selskapene Toyota Bilia. I 2018 overtok Bilia Norge AS samtlige aksjer i Bilsalongen AS, og ble med det autorisert forhandler av MINI. Furubakken Bilverksted ble endel av Bilia 1. januar 2019, og flyttet til Bilia på Høvik som nå heter Bilia Furubakken. 1. april 2019 overtok Bilia Norge AS Jensen & Scheele Bil i Halden. Virksomheten drives i to nærliggende lokasjoner; en komplett Volvo-forhandler og et bruktbilsenter med tilhørende serviceverksted.

I 2022 overtok Bilia Kokstad Autosenter i Bergen og AS Insignia med forhandlervirksomhet for merkene Jaguar og Land Rover. Sammen med Bil1Din har vi et demoneteringsanlegg i Røyken og et i Trøndelag. Målet er å bidra til å tredoble norske verksteders bruk av likeverdige brukte bildeler.

I 2023 ble Bilia forhandler av det helelektriske merket XPENG og den første XPENG-forretningen ble åpnet på Kokstad i Bergen. Fra og med 2024 har vi ytterligere fem XPENG-anlegg på Østlandet, samt én forhandler på Sørlandet. Fra og med 1. april er Bilia importør av Jaguar og Land Rover i både Norge og Sverige gjennom selskapet Bilia JLR Import AB.

Bilia er med det lokalisert i Oslo, Akershus, Østfold, Buskerud, Innlandet, Vestfold, Telemark, Trøndelag, Vestland og Agder.

Åtte bilmerker i Norge

Vi selger et stort utvalg nye og brukte biler og er merkeforhandler for åtte bilmerker.