Bilde av barn i barnesete

Barneseter

Barneseter som passer både til barnet og bilen

Sikkerheten er spesielt viktig når du velger et bilsete. Når det gjelder komfort, kan du velge mellom unike fordeler som ekstra benplass eller justerbar vinkling. Det er viktig at du sørger for at barnesetet passer for barnets alder og vekt.

Barneseter

Trenger du hjelp til å velge riktig barnesete? Vi hjelper deg gjerne, velkommen innom oss.

 • Volvo spedbarnseteVolvo spedbarnsete

  Volvo spedbarnsete

  0-10 mnd. (0-13 kg, 40-73 cm)

  Bakovervendt spedbarnsete med høye sidepanler og et dypt formet sete. Utformet for å gi optimal komfort og beskyttelse til barn med kroppslengde 40–73 cm, 0–13 kg. 

  Artikkelnr. 32204908

  Vis mer

  Setet har dyp utforming og høye sider med nakkestøtte. Behagelig trekk i 80 % ull som puster godt og vaskes i maskinen. Setet har også et justerbart bærehåndtak. Babystolen veier 5,5 kg og kan brukes med en Isofix-base (ekstrautstyr). 

  • Veil.pris fra4 690,-
 • Testvinner 2023*
  Bilia BeSafe iZi-Go-Modular-X1-i-SizeBilia BeSafe iZi-Go-Modular-X1-i-Size

  BeSafe iZi Go Modular X2 i-Size

  • Høyde: 40-75 cm
  • Alder: Fødsel til ca. 12 måneder

  Denne babybilstolen er det første trinnet i den populære iZi Modular-konseptet, som består av en babybilstol, en småbarnsbilstol og en ISOfix-base som kan brukes med begge setene. BeSafe iZi Go Modular X2 i-Size passer på den samme ISOfix-basen som sine forgjengere.

  *Vinner av ADAC test 2023

  Artikkelnr. BS11032563-1

  • Veil.pris fra2 499,-
 • Volvo barneste 0-4Volvo barneste 0-4

  Volvo roterende bakovervendt barnesete

  0-4 år (0-18 kg, 40-105 cm lengde)

  Et bakovervendt barnesete med svingfunksjon og barnesikring (ISOFIX) som gjør det enkelt å løfte barnet inn og ut av setet. Vinkelen kan tilpasses i seks trinn, og du kan derfor finne en optimal vinkel i alle Volvo-modeller.

  Artikkelnr. 32367567

  Vis mer

  Setet gir høy sikkerhet og komfort med sin unike hodestøtte og dype sidestøtter. Setet har et elegant og komfortabelt Volvo ulltrekk, som med sine naturlige og gode egenskaper holder en jevn og behagelig temperatur i både varmt og kaldt klima. Trekket er avtagbart og kan vaskes. Setet har også et 5-punkts beltesystem og monteres ved hjelp av bilens ISOFIX. Både beltet og hodestøtten kan enkelt justeres i riktig høyde.

  • Veil. pris fra8 985,-
 • Bilia barnesete BeSafe iZi Modular X1 i-SizeBilia barnesete BeSafe iZi Modular X1 i-Size

  BeSafe iZi Modular X1 i-Size

  • Stående høyde: bakovervendt 61-105 cm, fremovervendt 88-105 cm.
  • Maks vekt: 18 kg.
  • Alder: Ca. 6 måneder til 4 år.

  Denne fleksible frem- og bakovervendte småbarns-bilstolen er den oppgraderte versjonen av iZi Modular iSize, og akkurat som forgjengeren passer den på iZi Modular i-Size-basen. 

  Artikkelnr. BS11008691-1

  • Veil. pris fra3 499,-
 • Bilde av et Volvo barnesete 9-25 kgBilde av et Volvo barnesete 9-25 kg

  Volvo bakovervendt barnesete

  9 måneder - 6 år (9-25 kg)

  Bakovervendt barnestol utformet for å gi optimal komfort og sikkerhet til barn mellom 9 måneder og 6 år, eller barn som veier mellom 9 og 25 kg.

  Artikkelnr. 32332611

  Vis mer

  Barnesetet tilbyr romslig benplass og tilt- og lenemuligheter. Setet er utstyrt med et ulltrekk som puster godt og kan maskinvaskes (30° C ullprogram). Setet veier 7 kg og er enkelt å montere, regulere og fjerne.

  • Veil.pris fra5 490,-
 • Testvinner 2023*
  Bilia barnesete BeSafe StretchBilia barnesete BeSafe Stretch

  BeSafe Stretch

  • Alder: 6 måneder - 7 år
  • Vekt: Opptil 36 kg
  • Høyde: 61-125 cm

  Dette er en sikker bilbarnestol som kan brukes bakovervendt fra 6 måneder til 7 år. Det har markedsledende benplass, slik at syvåringen kan sitte komfortabelt.

  *Vinner av flere tester

  Artikkelnr. BS11018938-1

  Vis mer

  Den utvendige rammen på bilstolen er støtsabsorberende og ryggen på stolen er ekstra stiv, slik at barnet ditt sitter trygt ved et sammenstøt. BeSafe Stretch er vinner i flere tester i 2023, blant annet hos det svenske forsikringsselskapet Folksam og "Best Care Seat for Safety" i UK.

Forbehold om prisendringer på disse produktene.

Vil du lese mer om barneseter og sikkerhet?

 • Fastspent baby i barnestolFastspent baby i barnestol

  Velg riktig barnesete

  Det kan være en jungel med alle begrepene og sertifiseringene når det er tid for å kjøpe babystol og bilbarnestol.

  Vi forklarer begrepene og gir tips om hvordan du kan tenke når du velger stol.

 • Barn i bilBarn i bil

  Da er det på tide å bytte bilbarnestol

  En sikker bilsete må tilpasses barnets vekt og høyde.

  Vi har utarbeidet en guide for å hjelpe deg med å avgjøre når det er på tide å bytte.

Spørsmål og svar om barn i bilen

Hvor gammel må man være for å slutte med barnesete?

Barn som er under 135 cm høye skal alltid bruke godkjent barnesikringsutstyr som er riktig i forhold til barnets vekt og høyde. Barn mellom 135 og 150 cm skal bruke godkjent barnesikringsutstyr dersom slikt utstyr er tilgjengelig i bilen. Etter dette skal både barn og voksne sikres med bilbeltet.

Hvordan monterer jeg et barnesete?

Følg alltid produsentens anvisninger for hvordan bilbarnesetet skal monteres.

Kan barn sitte foran i bil med barnesete?

Det er forbudt å plassere et bakovervendt barnesete i passasjersetet foran hvis det er en aktiv airbag der. Airbagen kommer med en voldsom kraft, og barnet kan bli drept eller alvorlig skadet hvis den utløses. Barn som er lavere enn 140 cm, bør ikke sitte i forsete med airbag som ikke er koblet ut.

Kan et barn sitte med ytterklær på?

Ta gjerne av tykk ytterbekledning. Alternativt, åpne jakken og prøv å trekke beltet under klærne, i alle tilfeller over hoften. Jo tettere det sitter, jo bedre beskyttelse.

Hvor skal man plassere barnesete?

Babybilstolen kan plasseres hvor som helst i bilen så lenge plassen er godkjent for bilstol. Dersom man plasserer babybilstolen i forsetet, må man huske å deaktivere airbag og sørge for at babyen ikke er til sjenanse for sjåføren.

Når skal barnet snus i bil?

Bakovervendt sikring gir klart best sikkerhet for småbarn. Barn bør derfor sikres bakovervendt så lenge som mulig, minst til de er fire år. Både kollisjonstester og reelle ulykker viser at det sikreste for små barn er å være sikret i en bakovervendt bilstol.

Kan jeg kjøpe en brukt bilbarnestol?

Helst ikke kjøp en brukt bilbarnestol. Det er alltid en risiko for at et brukt sete er skadet og derfor ikke beskytter så godt.

Hvordan skal bilbeltet festes på et barn?

Bilbeltet skal alltid passere skulder, brystbenet, hofte og over til den andre hoften, og det er viktig at det alltid er riktig strammet.

Er bilpute godkjent?

Selv om bruk av bilpute er godkjent, er det ikke en anbefalt løsning. Bilputer gir mye dårligere sikkerhet enn en bilstol. Dette er fordi det er krevende for barnet å sitte på en bilpute med belte plassert riktig.

Er det nødvendig med bilbelte på barn?

Alle i bilen må ha bilbelte, selv på korte kjøreturer. Uten beltet kan du i beste fall tåle en kollisjon på ca. 7 km/t, forutsatt at du er forberedt på kollisjonen og holder deg fast.

Hva er ISOFIX?

ISOFIX er et festesystem for barneseter og beltestoler, basert på en internasjonal standard, som reduserer risikoen for feilmontering. I stedet for å feste barnesetet eller beltestolen med bilens bilbelter, festes barnesete i bilens ISOFIX-fester. Nesten alle nyere biler har disse.

Er det tryggere for barn å sitte bakovervendt?

Bakovervendt bilsete er fem ganger så sikkert. For at barnet skal tåle det kroppen blir utsatt for i en kollisjon, trenger det ekstra beskyttelse i form av babysete eller barnestol. Den sikreste måten å reise i en bil for barn er i et bakovervendt barnesete. Små barn som reiser i forovervendte barneseter, har opptil fem ganger så høy risiko for død eller alvorlig skade sammenlignet med barn i bakovervendt barnesete.

For de minste barna er hodet stort og tungt i forhold til kroppen, og ved en kollisjon eller kraftig nedbremsing vil det kastes frem og tilbake med enorm kraft. I en forovervendt stol utsettes nakken for voldsomme krefter i form av hele 180-220 kg, mens et bakovervendt sete absorberer kraften bedre og reduserer belastningen til 40-60 kg.

Vi anbefaler at barn opptil fire år sitter bakovervendt i bilen. En bakovervendt stol beskytter barnets hode og nakke mye bedre.

Er Volvos barnestoler bra?

Ingenting i bilen har større verdi enn barna, og Volvos barneseter er testet og designet for at bilturen skal være tryggere og mer behagelig - både for deg og barna.

Den nye generasjonen av barneseter bygger på over femti års erfaring, kunnskap og testing. Volvo har et eget team som har forsket på trafikkulykker generelt og Volvoer spesielt siden tidlig på 70-tallet. Dette er informasjon som benyttes til å teste barneseter i Volvoer i alle tenkelige trafikksituasjoner - alt for å sikre deg og dine på veien.

Alle setene er designet for at de skal passe til bilen og være praktiske å bruke. Klassisk skandinavisk design og høykvalitets materialer gjør at setene skal passe bilen og barnet. Setene skal tåle hverdagsbruk og ulike forhold, som for eksempel ekstrem kulde eller høy luftfuktighet. Trekket puster, absorberer fuktighet og er mykt å ta på.

Kjør trygt og komforabelt med Volvos barneseter - testet for livet.