Volvo barneseter

Volvo barneseter

Ledende på barnesikkerhet

Ingenting i bilen har større verdi enn barna, og Volvos barneseter er testet og designet for at bilturen skal være tryggere og mer behagelig - både for deg og barna.

Den nye generasjonen av barneseter bygger på over femti års erfaring, kunnskap og testing. Volvo har et eget team som har forsket på trafikkulykker generelt og Volvoer spesielt siden tidlig på 70-tallet. Dette er informasjon som benyttes til å teste barneseter i Volvoer i alle tenkelige trafikksituasjoner - alt for å sikre deg og dine på veien. 

Alle setene er designet for at de skal passe til bilen og være praktiske å bruke. Klassisk skandinavisk design og høykvalitets materialer gjør at setene skal passe bilen og barnet. Setene skal tåle hverdagsbruk og ulike forhold, som for eksempel ekstrem kulde eller høy luftfuktighet. Trekket puster, absorberer fuktighet og er mykt å ta på. 

Kjør trygt og komforabelt med Volvos barneseter - testet for livet. 

Savannah på 7 år var nysgjerrig på krasjtesting og ISOFIX og tok med seg skjult kamera til Bilia Fornebu.

Volvo har alltid ligget i forkant når det gjelder innovasjon innenfor sikkerhet. Barnesikkerhet er ikke noe unntak. I dette skjult-kamera-klippet fra våre partnere, Volvo Cars Norway og Volvia Forsikring, ser du nysgjerrige Savannah (7 år) stille vanskelige spørsmål om krasjtesting og ISOFIX til vår selger, Aslak Mjøset Bogen. Fikk hun noen gode svar, tro?

Bakovervendt bilsete er fem ganger så sikkert!

For at barnet skal tåle det kroppen blir utsatt for i en kollisjon, trenger det ekstra beskyttelse i form av babysete eller barnestol. Den sikreste måten å reise i en bil for barn er i et bakovervendt barnesete.  Små barn som reiser i forovervendte barneseter, har opptil fem ganger så høy risiko for død eller alvorlig skade sammenlignet med barn i bakovervendt barnesete.

For de minste barna er hodet stort og tungt i forhold til kroppen, og ved en kollisjon eller kraftig nedbremsing vil det kastes frem og tilbake med enorm kraft. I en forovervendt stol utsettes nakken for voldsomme krefter i form av hele 180-220 kg, mens et bakovervendt sete absorberer kraften bedre og reduserer belastningen til 40-60 kg.

Vi anbefaler at barn opptil fire år sitter bakovervendt i bilen. En bakovervendt stol beskytter barnets hode og nakke mye bedre.