Volvo vridbart barnesete ISOFIX

Barnesete

Barnsete 0-4 år (0-18 kg, 40-105 cm lengde)

Et dreibart barnesete som gjør det enkelt å løfte barnet inn og ut av setet. Vinkelen kan tilpasses i seks trinn, og du kan derfor finne en optimal vinkel i alle Volvo-modeller.

Setet gir høy sikkerhet og komfort med sin unike hodestøtte og dype sidestøtter. Setet er utformet for å passe barn mellom 0-4 år (40-105 cm lengde) eller barn som veier 0-18 kg. Bruk medfølgende babyinnsats for nyfødte. Den er spesielt utformet for å gi ekstra støtte.

Setet har et elegant og komfortabelt Volvo ulltrekk, som med sine naturlige og gode egenskaper holder en jevn og behagelig temperatur i både varmt og kaldt klima. Trekket er avtagbart og kan vaskes. Setet har også et 5-punkts beltesystem og monteres ved hjelp av bilens ISOFIX. Både beltet og hodestøtten kan enkelt justeres i riktig høyde.

Barnesetet oppfyller Volvos strenge sikkerhetskrav.
Vi anbefaler at barn sitter bakovervendt til de er minst fire år.

Kampanjepris i juni og juli: 5.432,-
Veil.pris 6.790,-
Artikkelnr. 32204747

  • Volvo vridbart barnesete ISOFIX
  • Volvo vridbart barnesete ISOFIX
  • Volvo vridbart barnesete ISOFIX

Bakovervendt bilsete er fem ganger så sikkert!

For at barnet skal tåle det kroppen blir utsatt for i en kollisjon, trenger det ekstra beskyttelse i form av babysete eller barnestol. Den sikreste måten å reise i en bil for barn er i et bakovervendt barnesete.  Små barn som reiser i forovervendte barneseter, har opptil fem ganger så høy risiko for død eller alvorlig skade sammenlignet med barn i bakovervendt barnesete.

For de minste barna er hodet stort og tungt i forhold til kroppen, og ved en kollisjon eller kraftig nedbremsing vil det kastes frem og tilbake med enorm kraft. I en forovervendt stol utsettes nakken for voldsomme krefter i form av hele 180-220 kg, mens et bakovervendt sete absorberer kraften bedre og reduserer belastningen til 40-60 kg.

Vi anbefaler at barn opptil fire år sitter bakovervendt i bilen. En bakovervendt stol beskytter barnets hode og nakke mye bedre.

Noen gode råd:

  • Følg alltid produsentens anvisninger for hvordan bilbarnesetet skal monteres.
  • Et belte skal alltid passere skulder, brystbenet, hofte og over til den andre hoften, og det må alltid være riktig strammet. Dersom barnesetet er plassert i forsetet, må bilens airbag være frakoblet. Kraften som aktiverer airbag er dødelig for et barn på mindre enn 140 cm.
  • Kjøp helst ikke en brukt bilbarnestol. Det er alltid en risiko for at et brukt sete er skadet og derfor ikke beskytter så godt.
  • Sikre lasten, da det i en kollisjon flyr fremover og inn i kupeen.
  • Ta gjerne av tykk ytterbekledning. Alternativt, åpne jakken og prøv å trekke beltet under klærne, i alle tilfeller over hoften. Jo tettere det sitter, jo bedre beskyttelse.
  • Alle i bilen må ha bilbelte, selv på korte kjøreturer. Uten beltet kan du i beste fall tåle en kollisjon på ca. 7 km/t, forutsatt at du er forberedt på kollisjonen og holder deg fast.