Volvo spedbarnsete

Spedbarnsete

Spedbarnsete 0-10 mnd. (0-13 krg, 40-73 cm)

Bakovervendt spedbarnsete med høye sidepanler og et dypt formet sete. Utformet for å gi optimal komfort og beskyttelse til barn med kroppslengde 40–73 cm, 0–13 kg. Fra 0 til ca. 10 måneder.

Setet er utstyrt med et koksgrått trekk som kan maskinvaskes (30° C ullprogram). Det store bærehåntaket og nakkestøtten er enkle å justere. Babystolen veier 5,5 kg og kan brukes med en Isofix-base (ekstrautstyr). 
Vi anbefaler at barn sitter bakovervendt til de er minst fire år.

Kampanjepris i juni og juli: 3.348,-
Veil.pris 4.185,-
Artikkelnr. 32204908

  • Barn i Volvo
  • Barn i Volvo
  • Barn i Volvo

Bakovervendt bilsete er fem ganger så sikkert!

For at barnet skal tåle det kroppen blir utsatt for i en kollisjon, trenger det ekstra beskyttelse i form av babysete eller barnestol. Den sikreste måten å reise i en bil for barn er i et bakovervendt barnesete.  Små barn som reiser i forovervendte barneseter, har opptil fem ganger så høy risiko for død eller alvorlig skade sammenlignet med barn i bakovervendt barnesete.

For de minste barna er hodet stort og tungt i forhold til kroppen, og ved en kollisjon eller kraftig nedbremsing vil det kastes frem og tilbake med enorm kraft. I en forovervendt stol utsettes nakken for voldsomme krefter i form av hele 180-220 kg, mens et bakovervendt sete absorberer kraften bedre og reduserer belastningen til 40-60 kg.

Vi anbefaler at barn opptil fire år sitter bakovervendt i bilen. En bakovervendt stol beskytter barnets hode og nakke mye bedre.