Last og transport

Last & transport

Begrenset plass, men alt skal være med? Å pakke riktig er lett når du har rett utstyr. Hos oss finner du alt du trenger for å pakke og laste smart og trygt i bilen, på taket, i takboks eller i tilhenger.

Takbokser, bager, skiholder og hundebur. Så du skal få plass til alt!

Andre produkter

 • Skiholder

  Thule Snowpack Extender

  Aerodynamisk utdragbart stativ for enkel lasting av ski og snowboard.

  • Kan forlenges for lettvint av- og pålasting uten at du må strekke deg over biltaket.
  • Takmontert stativ for frakt av alle typer ski og snøbrett.
  • Ski og snøbrett festes trygt med ultramyke gummiarmer som holder utstyret fast uten å skrape det opp.
  • Enkelt å åpne og lukke med hansker på takket være store knapper.
  • Ekstra klaring ned til biltaket til ski med høye bindinger, takket være forhøyet design.
  • Lås skiene til stativet og stativet til bilen med Thule One-Key-systemet (låser følger med).
  • Kan monteres rett i T-sporet på lastestengene ved hjelp av det integrerte utstyret (monteringssett for firkantede stenger tilgjengelig som tilbehør).

  Tekniske spesifikasjoner:
  Lastekapasitet ski: 5. Lastekapasitet snøbrett: 2. Lastebredde: 62,5cm. Ekstra stor trykknapp: ja. Låser ski til stativet: ja. Låser stativet til takstativet: ja. Passer til takstativer med 24x30mm T-spor: Adapter er nødvendig: Thule T-track Adapter. Passer til SlideBare: ja. Passer til SquareBar: Adapter er nødvendig: Thule SquareBar Adapter. Passer til WingBar: ja. Modellnummer: 7325

  Artikkelnr. TH732500
  • Veiledende3 699,-
 • Til takboksen

  Belysning

  Med innvendig LED-belysning i takboksen finner du det du leter etter,

  selv når mørket har falt eller utebelysningen svikter.

  En liten LED lampe med fjernkontroll gjør at du finne akkurat den tingen du leter etter. Enkel å montere, samt å ta med seg hvis det trengs.
 • Til takboksen

  Takheis

  Ta takboksen enkelt av og på!

  Takbokser kan være uhåndterlige og tunge. Med takheis får du enkelt satt takboksen på og av bilen - også når du er alene.

  Det reduserer riskoen for ulykker og skader i forbindelse med montering og demontering.

  Takheisen er dessuten en ypperlig måte å oppbevare skiboksen på når den ikke er i bruk. Den fungerer selvsagt like bra for kajakker og seilbrett.

  Meget god kvalitet. Vedlikeholdsfritt. Max-vekt på 50 kg.
 • Hund i bil

  Pro hundebur

  PRO hundebur er en serie høykvalitets hundebur, utviklet og produsert i Sveits

  Hunder skal alltid være sikret i bilen, både for dens egen skyld, men også for din sikkerhet dersom noe uforutsett skulle skje. Det finnes ulike løsninger, men et hundebur er det tryggeste, både for dyr og mennesker.

  Se vårt utvalg av PRO hundebur.

Spørsmål og svar om last og transport

Hvordan pakker du bilen riktig og sikkert?
Hvordan du pakker bilen er viktig av praktiske årsaker, men også med tanke på sikkerhet. En fullpakket bil kan påvirke kjøreegenskapene. Følg våre tips for en problemfri tur.

 • Hvor i bilen vekten er fordelt, er viktig for din kjøreglede og sikkerhet. Pakk de tyngste veskene så langt frem i bagasjerommet som mulig, da blir vekten fordelt på midten.
 • Ikke ha løse ting liggende inne i bilen på hattehyllen eller i baksetet.
 • Stue lasten mot sidene og mot seteryggen i lasterommet. Bruk festekroker hvor det finnes.
 • Hvis du bruker takstativ eller takboks, forsikre deg om at lasten er ordentlig fastspent. Sjekk maksvekten for bilen din.
 • Har dere med eller skal leie sykler? Ikke glem sykkelhjelmer til alle!
Hva bør du huske på når du pakker takboksen?
 • Husk at tyngdepunktet bør være så lavt som mulig.
 • Lasten må være sikret på riktig måte, fortrinnsvis med stropper.
 • Prøv å pakk de tunge tingene inne i bilen.
 • Kjør forsiktig i begynnelsen, og kjenn på hvordan bilen oppfører seg.
 • I bilens instruksjonsbok finner du maksvekten på hvor mye du kan laste på taket.
 • Selve takstativet har også en vektgrense for last.
Hvordan vedlikeholder man takboksen?
De aller fleste takbokser er laget av glassfiber. Disse har et ytre lag som kalles gelcoat, som skal beskytte mot slitasje og vanninntrengning. Gelcoaten er sårbar for blant annet UV-stråling, varme og veisalt og må derfor beskyttes.

Når takboksen kommer ut av støpeformen har den et beskyttende vokslag utenpå gelcoaten. Det er dette som må vedlikeholdes. Vi anbefaler jevnlig polering og voksing. Det betyr at man tilfører gelcoaten fett, og voksen forsegler overflaten.

Vask ofte, men ikke bruk kraftig såpe. Fettløsende vaskemidler som Zalo løser opp det beskyttende vokslaget. Bruk derfor bilshampo som inneholder voks og følg angitt dosering. Unngå også å vaske på solvarme flater, og unngå direkte sollys under vask. Dette hindrer at såpen tørker på boksen. Skyll grundig til slutt.

Dersom den beskyttende voksen blir borte, vil gelcoaten oksidere. Resultatet er at man får en takboks som er matt, skjoldete og ru. For å få tilbake glansen må man bruke rubbing med poleringsmaskin. Men vær forsiktig, og ikke bruk for grov rubbing. Gelcoat-laget er tynt. Etter rubbing med maskin etterfølger man med polering og voks.

Ved jevnlig vedlikehold vil takboksen være like fin som ny i årevis!
Hva kjennetegner takbokser fra Skiguard?
Er du opptatt av norsk håndverk, kvalitet og design velger du en takboks fra Skiguard. Takboksene kjennetegnes av et stilfullt utseende, aerodynamisk form og robust holdbarhet. Alle takboksene fra Skiguard er testet og godkjent ved Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Et bevis for at takboksene takler de mest ekstreme forhold.
Hva kjennetegner takbokser fra Packline?
Norske Packline leverer kanskje verdens sikreste og mest innovative takbokser, og sammen med Packline kan Bilia nå tilby deg testvinnende takbokser i ABS plast og glassfiber. Takboksene fra Packline er designet med tanke på dagens moderne bildesign, og reduserer luftmotstanden i tillegg til å se flott ut på din bil.
Hva bør du sjekke når du bruker lastestativ?
 • Sjekk bilens instruksjonsbok etter høyeste tillatte maksvekt for taket.
 • Sjekk at lasteholderne sitter ordentlig.
 • Fordel lasten jevnt over takstativet.
 • Forsikre deg om at lasten er ordentlig fastspent.
 • Stikker lasten ut foran eller bak på bilen må lasten merkes.
 • Totalt lastebredde er maks 260 cm og lasten kan ikke stikke mer enn 20 cm ut å hver side av bilen.
Fører Bilia lastestativ til min bil?
Kjært barn har mange navn: lastestativ, lasteholdere, takgrind, takskinne, takrail og takstativ. Hos Bilia finner du lettmonterte lastestativ for de fleste bilmodeller og behov. Slik at du kan få med deg ski, sykler, kajakk eller surfebrett på tur.
Fast eller avtagbart hengerfeste?
Først og fremst bør du bestemme deg for om du vil ha et fast tilhengerfeste eller et avtagbart. Et avtagbart tilhengerfeste kan tas av slik at du kun bruker det ved behov og det er viktig å holde det rent og smøre det slik at det ikke ruster. Dette er viktig for at bilen skal gå igjennom en inspeksjon og for at lasten skal være sikker.

Et fast tilhengerfeste har høy holdbarhet, og krever minimalt vedlikehold. Det kan være et godt alternativ hvis du bruker tilhengerfeste ofte. Generelt sett har et fast tilhengerfeste høyere hengervekt enn en som er avtagbart. Spør oss hva som gjelder for din bil.
Hvilke regler gjelder for tilhenger med førerkort klasse B?
Har du tilhenger med bremser eller campingvogn gjelder en hastighetsbegrensning på opptil 80 km / t. Hvis du har vanlig førerkort klasse B er utgangspunktet at bilens totalvekt pluss tilhengerens totalvekt, ikke skal overstige 3500 kilo. Hengerens totalvekt skal ikke overstige 750 kilo.
Hvordan frakter man sykkel på en trygg måte?
Sykkelholdere for biltaket
Har du en takgrind, men ikke hengerfeste, er et takmontert sykkelstativ helt perfekt. Da er ikke syklene i veien når du trenger å åpne bagasjerommet. Imidlertid øker luftmotstanden og dermed drivstofforbruket noe. Her kan du velge en rammebrakett eller et gaffelfeste som gir god stabilitet og sikkerhet. Ved gaffelfeste tas forhjulet av før montering. Sykkelen er sikret i forgaffelen, som ikke gir riper i rammen. På en større bil, kan du montere opptil fire sykkelholdere.

Sykkelholdere til tilhengerfeste
Ønsker du et sykkelstativ for montering på tilhengerfeste så har disse plass til opptil fire sykler. Det finnes også varianter hvor syklene henger i rammen eller settes på en plate. Noen holdere kan vippes for å gjøre det lettere å åpne bagasjerommet.

Sykkelholdere for bakluken
Har du ikke en takgrind eller tilhengerfeste, kan du velge å feste sykkelstativet på bakluken. Dette installeres enkelt med kroker på toppen og bunnen av luken. Denne varianten er egnet for mindre biler uten tilhengerfeste.
Hva bør man tenke på når man bruker kajakkstativ?

Det finnes forskjellige typer kajakkstativ. De med justerbare gummistøtter og de som bare har stropper. På noen av våre kajakkstativ kan støtten felles ned. Det er praktisk fordi stativet kan sitte på selv om du ikke transporterer kajakken. De har plass til opptil to kajakker. Alt du trenger er en takgrind.

Tips til plassering av kajakken
Her får du tips om hvordan du finner sikre stativ når du trenger å transportere kajakken eller kanoen på taket.

 • Sørg for å ha likevekt over biltaket
 • Jo bredere mellom takstolpene, jo bedre
 • Plasser kajakken så rett som mulig
 • Vipp kajakken opp på begge stolpene
 • Der kajakken stikker ut skal det merkes med flagg eller alternativ belysning når det er mørkt