Last og transport

Last & transport

Begrenset plass, men alt skal være med? Å pakke riktig er lett når du har rett utstyr. Hos oss finner du alt du trenger for å pakke og laste smart og trygt i bilen, på taket, i takboks eller i tilhenger.

Tilbehør for at pakke og laste bilen

Vi tilbyr et stort utvalg av takstativ, takbokser, sykkelstativ og kajakkholder. Usikker på hva som passer best for deg? Vi hjelper deg gjerne, velkommen innom oss.

 • Skiguard 860Skiguard 860

  Takboks

  Skiguard 860

  En perle av en boks! En ren estetisk nytelse for øyet. Skiguards nye modell 860 er enda mer krommet og lavtsittende til biltaket, noe som er svært viktig ved valg av boks. Med denne boksen får du Skiguards aller siste innen banebrytende og innovative design. Aerodynamisk utførelse som gir lite støy og lavt forbruk​. Fantastisk kvalitet som sikrer lang levetid. Leveres i sort eller lakkert.

  Vis mer

  Et helt nyutviklet låsesystem, plassert bak på siden av boksens underdel, gjør den enkel å betjene. Boksen åpnes bak og løftes/holdes oppe av gassdempere. Leveres med skiholdere og remmer til feste av ski og bagasje. En solid gummipakning mellom over- og underdel gjør den tett for vannintrengning.

  • Monteringskostnad tilkommer.
  • Noe leveringstid må påberegnes.
  • Veiledende15 950,-Takstativ tilkommer
  • Veiledende23 450,-Lakkert, takstativ tilkommer
 • Skiguard 830Skiguard 830

  Takboks

  Skiguard 830

  Skiguard 830 er merkets mest avanserte modell, bygget på Skiguard 860. Skiguard 830 er krummet for å følge biltakets form, og er meget lavtsittende. Aerodynamisk utførelse som gir lite støy og lavt forbruk​. Modellen gir deg det aller siste innen banebrytende design og brukervennlighet. Fantastisk kvalitet som sikrer lang levetid. Leveres i sort eller lakkert.

  Vis mer

  Boksen har stor åpning fordi gassdemperne er plassert langt fremme, og det nyutviklede låssystemet er lett tilgjengelig på siden av boksens underdel.

  Boksen er beregnet til mindre biler med kortere tak, blant annet til en rekke mellomstore typer SUV. Boksen er 214 cm lang, og har plass til inntil 205 cm lange langrennsski.

  • Monteringskostnad tilkommer.
  • Noe leveringstid må påberegnes.
  • Veiledende15 950,-Takstativ tilkommer
  • Veiledende23 450,-Lakkert, takstativ tilkommer
 • Skiguard 960TSkiguard 960T

  Takboks

  Skiguard 960 T

  Skiguard 960 Touring er en meget strømlinjeformet boks som passer godt til de fleste mellomstore eller store bilmodeller.

  Vis mer

  Prisen gjelder standardboks i sort farge. Monteringskostnad tilkommer. Vi gir deg gjerne et tilbud om du ønsker boksen lakkert i bilens farge.

  • Veiledende17 200,-Takstativ tilkommer
  • Veiledende24 700,-Lakkert, takstativ tilkommer
 • Packline NX SummitPackline NX Summit

  Takboks

  Packline NX Summit

  Packline NX Summit er topp moderne takbokser i aerodynamisk, moderne design som er støysvake og har høy sikkerhet og brukervennlighet. Inkluderer modellene Summit, XL, T og XLT.

  Vis mer

  Packline NX Summit sklir med sine rene linjer inn i den allerede svært populære NX-serien til Packline. Den får med andre ord et design tilpasset moderne bilers designspråk. Ikke bare skal det se bra ut og oppfattes som en integrert del av bilen, men design er også viktig for å optimalisere boksens aerodynamiske karakteristikk. Rekkevidde på bil skal opprettholdes så godt det går og plagsom vindstøy reduseres.

  • Veiledende15 490,-Takstativ tilkommer
 • Packline NX TravellerPackline NX Traveller

  Takboks

  Packline NX Traveller

  Kvalitetsboks i miljøvennlig ABS-plast.

  Lett å ta av og på, og veier kun 21 kg. Enkel åpne- og lukkemekanisme.

  Vis mer

  Vår nyeste og mest avanserte takboks er produsert i miljøvennlig, resirkulerbar ABS-plast. Den har et design som er identisk med det som finnes på testvinnerne NX Premium og NX Twin XL og har gjennomgått de samme omfattende krasjtestene som våre øvrige bokser. Med en vekt på 21 kg, tilbyr vi ikke bare en av de letteste takboksene på markedet, men også en som er særdeles aerodynamisk og støysvak. I tillegg er dette en takboks som er estetisk tiltalende.

  Artikkelnr. PAC11026779

  • Veiledende8 990,-Takstativ tilkommer
 • Packline NX Twin XLPackline NX Twin XL

  Takboks

  Packline Twin XL

  NX TWIN XL ble kåret til en av de beste takboksene i sikkerhetstesten utført av
  NAF og TestFakta i 2021.

  Vis mer

   NX TWIN XL er en premium takboks produsert i Packlines patenterte Twin-sheet
  teknologi og er utrolig sterkt, samtidig som den har lav vekt, noe som gjør den
  svært enkelt å ta av og på bilen.

  Med Packlines NX design er den aerodynamisk, noe som gir lav luftmotstand og lavt forbruk. Med sin lave vekt og aerodynamiske design er den ideell for elbiler.

  • Veiledende12 990,-Takstativ tilkommer
Forbehold om prisendringer på disse produktene.

Spørsmål og svar om last og transport

Hvordan pakker du bilen riktig og sikkert?

Hvordan du pakker bilen er viktig av praktiske årsaker, men også med tanke på sikkerhet. En fullpakket bil kan påvirke kjøreegenskapene. Følg våre tips for en problemfri tur.

 • Hvor i bilen vekten er fordelt, er viktig for din kjøreglede og sikkerhet. Pakk de tyngste veskene så langt frem i bagasjerommet som mulig, da blir vekten fordelt på midten.

 • Ikke ha løse ting liggende inne i bilen på hattehyllen eller i baksetet.

 • Stue lasten mot sidene og mot seteryggen i lasterommet. Bruk festekroker hvor det finnes.

 • Hvis du bruker takstativ eller takboks, forsikre deg om at lasten er ordentlig fastspent. Sjekk maksvekten for bilen din.

 • Har dere med eller skal leie sykler? Ikke glem sykkelhjelmer til alle!

Hva bør du huske på når du pakker takboksen?

 • Husk at tyngdepunktet bør være så lavt som mulig.

 • Lasten må være sikret på riktig måte, fortrinnsvis med stropper.

 • Prøv å pakk de tunge tingene inne i bilen.

 • Kjør forsiktig i begynnelsen, og kjenn på hvordan bilen oppfører seg.

 • I bilens instruksjonsbok finner du maksvekten på hvor mye du kan laste på taket.

 • Selve takstativet har også en vektgrense for last.

Hvordan vedlikeholder man takboksen?

De aller fleste takbokser er laget av glassfiber. Disse har et ytre lag som kalles gelcoat, som skal beskytte mot slitasje og vanninntrengning. Gelcoaten er sårbar for blant annet UV-stråling, varme og veisalt og må derfor beskyttes.

Når takboksen kommer ut av støpeformen har den et beskyttende vokslag utenpå gelcoaten. Det er dette som må vedlikeholdes. Vi anbefaler jevnlig polering og voksing. Det betyr at man tilfører gelcoaten fett, og voksen forsegler overflaten.

Vask ofte, men ikke bruk kraftig såpe. Fettløsende vaskemidler som Zalo løser opp det beskyttende vokslaget. Bruk derfor bilshampo som inneholder voks og følg angitt dosering. Unngå også å vaske på solvarme flater, og unngå direkte sollys under vask. Dette hindrer at såpen tørker på boksen. Skyll grundig til slutt.

Dersom den beskyttende voksen blir borte, vil gelcoaten oksidere. Resultatet er at man får en takboks som er matt, skjoldete og ru. For å få tilbake glansen må man bruke rubbing med poleringsmaskin. Men vær forsiktig, og ikke bruk for grov rubbing. Gelcoat-laget er tynt. Etter rubbing med maskin etterfølger man med polering og voks.

Ved jevnlig vedlikehold vil takboksen være like fin som ny i årevis!

Hva kjennetegner takbokser fra Skiguard?

Er du opptatt av norsk håndverk, kvalitet og design velger du en takboks fra Skiguard. Takboksene kjennetegnes av et stilfullt utseende, aerodynamisk form og robust holdbarhet. Alle takboksene fra Skiguard er testet og godkjent ved Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Et bevis for at takboksene takler de mest ekstreme forhold.

Hva kjennetegner takbokser fra Packline?

Norske Packline leverer kanskje verdens sikreste og mest innovative takbokser, og sammen med Packline kan Bilia nå tilby deg testvinnende takbokser i ABS plast og glassfiber. Takboksene fra Packline er designet med tanke på dagens moderne bildesign, og reduserer luftmotstanden i tillegg til å se flott ut på din bil.

Hva bør du sjekke når du bruker lastestativ?

 • Sjekk bilens instruksjonsbok etter høyeste tillatte maksvekt for taket.

 • Sjekk at lasteholderne sitter ordentlig.

 • Fordel lasten jevnt over takstativet.

 • Forsikre deg om at lasten er ordentlig fastspent.

 • Stikker lasten ut foran eller bak på bilen må lasten merkes.

 • Totalt lastebredde er maks 260 cm og lasten kan ikke stikke mer enn 20 cm ut å hver side av bilen.

Fører Bilia lastestativ til min bil?

Kjært barn har mange navn: lastestativ, lasteholdere, takgrind, takskinne, takrail og takstativ. Hos Bilia finner du lettmonterte lastestativ for de fleste bilmodeller og behov. Slik at du kan få med deg ski, sykler, kajakk eller surfebrett på tur.

Fast eller avtagbart hengerfeste?

Først og fremst bør du bestemme deg for om du vil ha et fast tilhengerfeste eller et avtagbart. Et avtagbart tilhengerfeste kan tas av slik at du kun bruker det ved behov og det er viktig å holde det rent og smøre det slik at det ikke ruster. Dette er viktig for at bilen skal gå igjennom en inspeksjon og for at lasten skal være sikker.

Et fast tilhengerfeste har høy holdbarhet, og krever minimalt vedlikehold. Det kan være et godt alternativ hvis du bruker tilhengerfeste ofte. Generelt sett har et fast tilhengerfeste høyere hengervekt enn en som er avtagbart. Spør oss hva som gjelder for din bil.

Hvilke regler gjelder for tilhenger med førerkort klasse B?

Har du tilhenger med bremser eller campingvogn gjelder en hastighetsbegrensning på opptil 80 km / t. Hvis du har vanlig førerkort klasse B er utgangspunktet at bilens totalvekt pluss tilhengerens totalvekt, ikke skal overstige 3500 kilo. Hengerens totalvekt skal ikke overstige 750 kilo.

Hvordan frakter man sykkel på en trygg måte?

Sykkelholdere for biltaket
Har du en takgrind, men ikke hengerfeste, er et takmontert sykkelstativ helt perfekt. Da er ikke syklene i veien når du trenger å åpne bagasjerommet. Imidlertid øker luftmotstanden og dermed drivstofforbruket noe. Her kan du velge en rammebrakett eller et gaffelfeste som gir god stabilitet og sikkerhet. Ved gaffelfeste tas forhjulet av før montering. Sykkelen er sikret i forgaffelen, som ikke gir riper i rammen. På en større bil, kan du montere opptil fire sykkelholdere.

Sykkelholdere til tilhengerfeste
Ønsker du et sykkelstativ for montering på tilhengerfeste så har disse plass til opptil fire sykler. Det finnes også varianter hvor syklene henger i rammen eller settes på en plate. Noen holdere kan vippes for å gjøre det lettere å åpne bagasjerommet.

Sykkelholdere for bakluken
Har du ikke en takgrind eller tilhengerfeste, kan du velge å feste sykkelstativet på bakluken. Dette installeres enkelt med kroker på toppen og bunnen av luken. Denne varianten er egnet for mindre biler uten tilhengerfeste.

Hva bør man tenke på når man bruker kajakkstativ?

Det finnes forskjellige typer kajakkstativ. De med justerbare gummistøtter og de som bare har stropper. På noen av våre kajakkstativ kan støtten felles ned. Det er praktisk fordi stativet kan sitte på selv om du ikke transporterer kajakken. De har plass til opptil to kajakker. Alt du trenger er en takgrind.

Tips til plassering av kajakken
Her får du tips om hvordan du finner sikre stativ når du trenger å transportere kajakken eller kanoen på taket.

 • Sørg for å ha likevekt over biltaket

 • Jo bredere mellom takstolpene, jo bedre

 • Plasser kajakken så rett som mulig

 • Vipp kajakken opp på begge stolpene

 • Der kajakken stikker ut skal det merkes med flagg eller alternativ belysning når det er mørkt