Derfor bør du ikke vente med å fikse steinsprutskader

Publisert 1. desember 2023

Det er vanskelig å gardere seg helt mot steinsprutskader på bilglasset. I denne artikkelen forteller vi deg hvorfor du ikke bør vente for lenge med å reparere glasset.

Har du fått steinsprut på ruten, bør du altså ikke utsette å fikse skaden. Dersom den ikke repareres tidsnok, kan skaden videreutvikle seg til en sprekk – og da må hele ruten byttes. Men aller viktigst er sikkerheten. Frontruten er nemlig en del av bilens bærende konstruksjon.

Hos Bilia kan vi både reparere og skifte ruter.

Stadig flere biler har frontruter med avansert sikkerhetsutstyr og teknologi som nødbrems, filskifteholder, gjenkjenning av fotgjengere og syklister integrert. Det kreves rett kompetanse og utstyr for å kalibrere ruten i henhold til produsentens anbefalinger. Det er derfor lurt å velge et anerkjent merkeverksted for å være sikker på at sikkerhetsfunksjonene som sitter i bilens frontrute fungerer optimalt etter et ruteskift. Bilia er eksperter på ruteskift til sine bilmerker, og sørger for at sikkerhetsfunksjonene er intakt med originalt kalibreringsutstyr.

Bilia ordner alt med forsikringsselskapet for deg, slik at du slipper å bruke tid og krefter på det.

– Om du fikser rutene hos Bilia får du originale ruter, og vi har den beste kompetansen for akkurat de bilmerkene vi fører. Da kan du være trygg på at du får en rute med riktig passform, egenskaper og ytelser. Du får en rute som er riktig montert og kalibrert av de som er eksperter på akkurat ditt bilmerke, sier Jahan Narui, konseptsjef i Bilia.

Andre artikler som kan interessere deg

 • To hunder i et hundeburTo hunder i et hundebur

  Å kjøre bil med hund

  Det skal være både komfortabelt og sikkert for din medpassasjer.

  Vi går gjennom lover og regler for å ha hund i bilen, samt fordeler og ulemper med alternativene

 • Fastspent baby i barnestolFastspent baby i barnestol

  Velg riktig barnesete

  Det kan være en jungel med alle begrepene og sertifiseringene når det er tid for å kjøpe babystol og bilbarnestol.

  Vi forklarer begrepene og gir tips om hvordan du kan tenke når du velger stol.

 • Personlig service hos Bilia

  Hos Bilia setter vi kundene i førersetet. For å yte best mulig service får du din egne personlige servicetekniker hos de fleste Bilia-verksteder.