Bilde av klimaanlegg i Volvo XC60

EU-kontroll hos Bilia

N

Dette er EU-kontroll

EU-kontroll er en miljø- og sikkerhetskontroll som er obligatorisk for alle personbiler fra de er fire år gamle. Formålet med kontrollen er å oppnå en tryggere og mer miljøvennlig bilpark.

Når bilen fyller fire år, skal den kontrolleres for første gang. Deretter må du levere den til EU-kontroll annethvert år. Under kontrollen blir blant annet bremser, støy og utslipp sjekket.

Som merkeverksted er vi i Bilia spesialister på akkurat din biltype og garanterer at du får en korrekt utført kjøretøykontroll. 

Priser for EU-kontroll

Vi utfører EU-kontroll på BMW, MINI og Volvo til en fast pris:  1 295,– 

En eventuell etterkontroll koster  315,– 

Finner vi ut at det er nødvendig med reparasjoner, kontakter vi deg først og avklarer om du ønsker å utbedre dette til en avtalt pris. Ønsker du leiebil mens bilen er på verkstedet, har vi gunstige priser. 

NB! Har du en el- eller hybridbil, er det krav om at du tar med ladekabel. Hvis du ikke foreviser denne for kontroll, vil det gi en mangel på kontrollseddelen. 

Bestill EU-kontroll

Når skal bilen på EU-kontroll?

Tidspunktet for når bilen din må være godkjent, avhenger av når bilen ble førstegangsregistrert og siste godkjente kontroll. Tidligere var det siste siffer i registreringsnummeret som bestemte kontrollfristen. I dag er det imidlertid mer fleksibelt for deg som bileier, og du kan nå få gjennomført kontrollen før fristen, for eksempel i forbindelse med service, hvis du ønsker det. Det viktigste er at bilen blir godkjent innen kontrollfristen. 

For å finne ut når bilen din må på EU-kontroll:

Finn din frist her

Verkstedtjenester

Når du setter igjen din bil hos oss for service kan du stole på at den er i trygge hender. Alle våre verksteder er autoriserte for våre bilmerker, dermed får bilen din akkurat den servicen den trenger.