EU-kontroll hos Bilia

Den obligatoriske EU-kontrollen har som mål å sikre at alle biler på veiene er trygge og tilfredsstiller kravene til miljø. Hos oss i Bilia kan du være sikker på å få utført en korrekt kjøretøykontroll.

Hva koster en EU-kontroll?

Vi utfører EU-kontroll på BMW, MINI, Volvo, Toyota, Lexus og XPENG.

 • 1 395,-En eventuell etterkontroll koster  395,–

Finner vi ut at det er nødvendig med reparasjoner, kontakter vi deg først og avklarer om du ønsker å utbedre dette til en avtalt pris. Ønsker du leiebil mens bilen er på verkstedet, har vi gunstige priser.

Ta med ladekabelen

Vennligst merk, har du en el- eller hybridbil, er det krav om at du tar med ladekabel. Hvis du ikke foreviser denne for kontroll, vil det gi en mangel på kontrollseddelen. 

Tekniker som holder en verkstedskvitteringTekniker som holder en verkstedskvittering

Hva er EU-kontroll?

EU-kontroll er en miljø- og sikkerhetskontroll som er obligatorisk for alle personbiler fra de er fire år gamle. Formålet med kontrollen er å oppnå en tryggere og mer miljøvennlig bilpark. Dette gjelder ved kontrollen:
 • Når bilen fyller fire år, skal den kontrolleres for første gang.
 • Deretter må du levere den til EU-kontroll annethvert år.
 • Under kontrollen blir blant annet bremser, støy og utslipp sjekket.
Som merkeverksted er vi i Bilia spesialister på akkurat din biltype og garanterer at du får en korrekt utført kjøretøykontroll.

Bestill EU-kontroll

Når skal bilen på EU-kontroll?

Tidspunktet for når bilen din må være godkjent, avhenger av når bilen ble førstegangsregistrert og siste godkjente kontroll. Tidligere var det siste siffer i registreringsnummeret som bestemte kontrollfristen. 

I dag er det imidlertid mer fleksibelt for deg som bileier, og du kan nå få gjennomført kontrollen før fristen, for eksempel i forbindelse med service, hvis du ønsker det. Du velger altså selv hvor tidlig du tar kontrollen, bare bilen er godkjent innen kontrollfristen.

Flere verkstedtjenester

Noen ganger kan det være utfordrende å vite akkurat hvilken verkstedtjeneste som trengs for å løse et problem. Kanskje er det en av disse relaterte tjenestene du leter etter i stedet.
 • Feilsøking

  Vi gjør en detaljert feilsøking, og deretter reparasjon.
  Fra 1 945,-
  Les mer
 • Reparasjon

  Noen ganger vet man hva som trengs å repareres, noen ganger ikke. Vi hjelper deg uansett.
  Les mer
 • Smart Repair

  Fått en parkeringsbulk eller ødelagt en felg? Med Bilia Smart Repair blir skaden fikset i en fei.
  Les mer