BIlde av tekniker som jobber på bil på verkstedet

Skift bremsevæske hos Bilia

Lukk

Problemer som kan oppstå med gammel bremsevæske

Lite er viktigere for kjøresikkerheten enn bilens bremser, og bremsevæsken er helt avgjørende for at bremsene fungerer som de skal. Bremsevæsken skal tåle temperaturer opp til 250 grader, og gjør at du har riktig trykk i bremsesystemet når du trykker på bremsepedalen.
 
Gammel bremsevæske kan ha trukket til seg fuktighet. Dette skaper kondens og reduserer kokepunktet. Vannutblandet bremsevæske kan dessuten forårsake rustskader.  

Skift bremsevæske annethvert år

Vi anbefaler å skifte bremsevæske annethvert år. Da er du helt sikkert på at bremsevæsken gjør jobben sin. Bestill bremsevæskeskift hos oss i Bilia, så hjelper en av våre dyktige og erfarne personlige serviceteknikere deg. 

Riktig trykk i bremsesystemet

Når vi skifter bremsevæske, gjør vi det i hele hydraulikksystemet. På den måten hindrer vi at det oppstår rustskader i systemet på grunn av fuktskadet bremsevæske eller bremseolje.

Bremsevæsken sørger for riktig trykk i bremsesystemet når du trykker på bremsepedalen, noe som i sin tur gjør at bilen reduserer farten når du bremser. 

Ønsker du å vite pris på bremsevæskeskift?

Vanlige spørsmål og svar om bremsevæskeskift

Hva skjer om jeg ikke bytter bremsevæske?

Kokepunktet synker. Et lavt kokepunkt er ømfintlig for både varme og vann. Det er nok med noen harde innbremsninger på rad for at væsken skal begynne å koke, og pedalen går i bunn. Et like stort problem med vannutblandet bremsevæske er at hele hydrauliksystemet ruster innenfra. Det gjelder både hovedsylinderen, hjulsylinderene og de reguleringsventiler som skal hindre at hjulene låser seg ved bremsing.

Er bremsevæskeskift en del av serviceprogrammet?
For BMW, MINI, Toyota og Lexus er bremsevæskeskift en del av serviceprogrammet. Derfor er det er viktig at du følger serviceintervallene på din bil. Da sørger vi for at bremsevæsken blir byttet til riktig tid, og bremsene vil fungere optimalt. For Volvo anbefaler vi å bytte bremsevæske på din bil hvert andre år eller ved hver andre ordinære service.

Hvilker bilmerker gjør dere service på?

Vi har merkeautoriserte verksteder for Volvo, BMW, Toyota, MINI og Lexus.

Hvor kan jeg få utført service på min bil?

Oversikt over våre verksteder finner du her.