BIlde av tekniker som jobber på bil på verkstedet

Skift bremsevæske hos Bilia

Lite er viktigere for sikkerheten enn bilens bremser, og bremsevæsken er helt avgjørende for at bremsene skal fungere som de skal. Gammel bremsevæske kan ha trukket til seg fuktighet, som kan føre til bremsesvikt og rust.

Vi anbefaler å skifte bremsevæske annethvert år.

Problemer kan oppstå med gammel bremsevæskeProblemer kan oppstå med gammel bremsevæske

Hvorfor er bytte av bremsevæske nødvendig?

Bremsesystemet i bilen din betjenes med hydraulikk. Dette betyr at bremsekraften fra pedalen din overføres til bremsesystemet via væsker.

 • Bremsevæsken sørger for riktig trykk i bremsesystemet, noe som i sin tur gjør at bilen reduserer farten når du bremser. 

 • Gammel bremsevæske kan ha trukket til seg fuktighet som kan i ytterste konsekvens kan føre til at bremsene slutter å virke.

 • Vann i bremsevæsken kan forårsake rustskader.

 Skift bremsevæske hos oss i Bilia Skift bremsevæske hos oss i Bilia

Skift bremsevæske annethvert år

Vi anbefaler at bremsevæsken i bilen skiftes annethvert år. Da kan du være sikker på at bremsevæsken gjør jobben sin. Når vi skifter bremsevæske, gjør vi det i hele hydraulikksystemet. Vi tømmer hele systemet i bilen din for gammel bremsevæske før vi fyller med ny.

Bestill et bremsevæskeskifte hos oss, så hjelper en av våre dyktige og erfarne personlige serviceteknikere deg.

Vanlige spørsmål og svar om bremsevæskeskift

Hva skjer om jeg ikke bytter bremsevæske?

Kokepunktet synker. Bremsevæsken skal tåle temperaturer opp til 250 grader, og gjør at du har riktig trykk i bremsesystemet når du trykker på bremsepedalen.

Et lavt kokepunkt er ømfintlig for både varme og vann. Det er nok med noen harde innbremsninger på rad for at væsken skal begynne å koke, og pedalen går i bunn. Et like stort problem med vannutblandet bremsevæske er at hele hydrauliksystemet ruster innenfra. Det gjelder både hovedsylinderen, hjulsylinderene og de reguleringsventiler som skal hindre at hjulene låser seg ved bremsing.

Er bremsevæskeskift en del av serviceprogrammet?
For BMW, MINI, Toyota og Lexus er bremsevæskeskift en del av serviceprogrammet. Derfor er det er viktig at du følger serviceintervallene på din bil. Da sørger vi for at bremsevæsken blir byttet til riktig tid, og bremsene vil fungere optimalt. For Volvo anbefaler vi å bytte bremsevæske på din bil hvert andre år eller ved hver andre ordinære service.

Hvilker bilmerker gjør dere service på?

Vi har merkeautoriserte verksteder for Volvo, BMW, MINI, XPENG, Toyota og Lexus.

Hvor kan jeg få utført service på min bil?

Oversikt over våre verksteder finner du her.

Flere verkstedstjenester

Noen ganger kan det være utfordrende å vite akkurat hvilken verkstedtjeneste som trengs for å løse et problem. Kanskje er det en av disse relaterte tjenestene du leter etter i stedet.

 • Feilsøking

  Vi gjør en detaljert feilsøking, og deretter reparasjon.
  Fra 1 945,-
  Les mer
 • Reparasjon

  Noen ganger vet man hva som trengs å repareres, noen ganger ikke. Vi hjelper deg uansett.
  Les mer
 • Smart Repair

  Fått en parkeringsbulk eller ødelagt en felg? Med Bilia Smart Repair blir skaden fikset i en fei.
  Les mer