BMW Concept XM

BMW Concept XM: Kraft og luksus som bryter med alle konvensjoner

I 2022 fyller BMW sin motorsportavdeling, M GmbH, 50 år. Som en forsmak på noen av de kommende bursdagsgavene, vises konseptbilen BMW Concept XM nå frem. Når den endelige versjonen ruller ut på veien mot slutten av neste år, blir det den kraftigste serieproduserte BMW M-modellen noensinne – med DNA fra både fortid og fremtid.

Pressemelding 30.11.2021

BMW M GmbH står bak en rekke av BMWs mest ikoniske modeller. For mange BMW-fans, er M-modellene selve kjernen av ren kjøreglede. Konseptbilen BMW XM Concept bærer derfor med seg en sterk arv og forpliktelse – samtidig som den garantert utfordrer på de samme områdene.

Produksjonsmodellen BMW XM blir den første egenproduserte BMW M-modellen siden legendariske BMW M1 for 50 år siden. Med sin størrelse, design og drivlinje, kan man si at forskjellene knapt kunne vært større.

– BMW Concept XM representerer en fullstendig redefinering av «high performance»-segmentet. Den understreker BMW M GmbHs evne til å bryte med etablerte konvensjoner og flytte grenser for å tilby fansen den ultimate kjøreopplevelsen. Konseptet viser også hvordan vi nærmer oss steg-for-steg elektrifisering av BMW M, sier Franciscus van Meel, administrerende direktør i BMW M GmbH.

Ekstrovert kjøreglede for ekstroverte kunder
BMW Concept XM viser at BMW M GmbH går en særegen vei i luksussegmentet. Bilens eksteriør er både dristig og ekstrovert, og gjenspeiler bilens eksepsjonelle ytelser og dynamikk. Det nyutviklede M Hybrid-drivsystemet i BMW Concept XM forener kreftene fra en V8-bensinmotor og en kraftig elektrisk motor, med samlet maksimal effekt på 750 hk og et dreiemoment på 1000 Nm.

Med en elektrisk rekkevidde på opp til 80 km, blir dette den første ladbare hybriden fra BMW M – og et sterkt signal om at teknologi og filosofi for elektrifisering går hånd i hånd i tiden fremover.

BMW Concept XM måler 5110 mm i lengden, 2000 mm i bredden (2192 mm med speil), 1733 mm i høyden og ruller på 23" store felger. Det største markedet til BMW XM vil uten tvil være SUV-ens hjemland, USA. Her er allerede BMW X5 M og BMW X6 M blant de mest populære M-modellene.

Foruten forskjellen på drivlinjen, har BMW XM en langt mer ekstrovert og individuell eksteriør- og interiørdesign. En bil som vil elske å være i søkelyset, akkurat som den ekstremt ekstroverte målgruppen den er designet for å appellere til.

Vågal brobygger
Det er kort tiden siden BMW viste frem konseptbilen BMW i Vision Circular – en visjon om hvordan en bil i 2040 kan produseres med kun sekundære råvarer. Helelektriske BMW iX og BMW i4 ruller ut på veiene i disse dager, og neste år får de selskap av stadig flere helelektriske søsken.

BMW er ikke fremmed for å våge å provosere. Selskapets historie er full av eksempler som viser at selskapet går sin egen vei med enkelte modeller. I brytningstiden til BMW M sin elektriske fremtid, vil biler som BMW XM være en brobygger. Den vil vise hva som er mulig når man forener mekanikk og elektronikk i nye dimensjoner.

Med helelektriske BMW i4 M50 har BMW allerede vist hva som er mulig når «BMW i møter BMW M». Men, det stopper selvsagt ikke der. I tiden fremover kan man også forvente flere egne modeller fra BMW M GmbH, i tillegg til BMW XM. Og – den første helelektriske BMW M «high performance»-modellen er selvsagt å forvente.

En nærmere titt

Siste nytt fra BMW