Bilde av kundemøte mellom fornøyd kunde og selger hos Bilia
Bilde av kundemøte mellom fornøyd kunde og selger hos Bilia

Privatlease eller kjøpe?

Det er fordeler med begge alternativ. Hvilken finansiering som passer for deg vil variere med kjørelengde, hvor lenge du vil ha bilen og bruksmønster.

Ta kontakt så hjelper vi deg basert på dine behov og forutsetninger.

Låne og kjøpe – hva innebærer det?

Om du kjøper bilen kan du betale hele summen selv eller ta ett billån. Du får større frihet, men også større ansvar for bilens vedlikehold. For eksempel medfører dette at du må sørge for at bilen får utført service ved riktige intervaller og at bilen gjennomfører EU-kontroll, første gang fire år etter førstegangs-registrering.


Grunner til å kjøpe/låne

+ Personlige valg

Når du kjøper en bil kan du selv velge ekstrautstyr og gjøre bilen mer personlig. Privatleasing gir deg færre muligheter til å legge til det ekstrautstyret som passer deg og din familie.

 

+ Større frihet

Med en bil du selv eier slipper du å tenke på kjørelengde. Om bilen får en skade (som ikke utgjør noen trafikkfare) kan du reparere den når det passer deg. Det er din bil!


Ting å tenke på ved kjøp

– Synkende verdi

Med en gang du begynner å kjøre din nye bil begynner verdien å synke. Jo lengre du kjører og jo flere skader som oppstår jo mer minker bilens verdi. Det er vanskelig å anslå hvor mye verdien på bilen synker. Det slipper du å bekymre deg for når du leaser.

 

+/– Kontantinnskudd

Når du tegner billån betaler du alltid et kontantinnskudd. Det betyr på den ene siden en større startkostnad men på den andre siden en lavere månedskostnad. Med lån kan du alltid velge å betale mer under låneperioden som senker månedskostnaden ytterligere.