XPENG Showroom i Bjørvika

Bilia ekspanderer kraftig med XPENG i Norge

Pressemelding 07.12.23 fra Bilia Norge AS

I september hadde Bilia offisiell åpning av sitt første representasjonspunkt for XPENG i Norge, på Kokstad i Bergen. Det er nå inngått avtale mellom XPENG Motors Norway og Bilia Norge, hvor Bilia fra 1. januar 2024 vil overta XPENG sitt egeneide showroom i Bjørvika, Oslo, samt service- og utleveringssenter på Lørenskog. Videre er det også avtalt at Bilia under første kvartal 2024 vil ekspandere sin XPENG-representasjon til Skøyen i Oslo, Drammen og Halden.

– Vi vurderer XPENG til å være et spennende bilmerke, med et betydelig potensial for fremtiden. Denne ekspansjonen markerer en markant økt satsing på merket fra Bilia sin side, hvor XPENG med dette skal bli et betydningsfullt og stort bilmerke ved Bilia i Norge. Under Jannicke Daae Rognstad sin ledelse etableres det nå en tilsvarende merkespesifikk regional struktur og ledelse for XPENG i Bilia, som vi allerede har etablert for våre øvrige bilmerker, sier administrerende direktør Frode Hebnes.

Bilia vil overta utstillingslokalene til XPENG Norge i Bjørvika i Oslo og service og utleveringslokalet på Lørenskog. Overtagelsen av disse to lokasjonene inkluderer de ansatte og vil tre i kraft ved årsskiftet.

Den nye XPENG-representasjonen på Skøyen, i Drammen og Halden vil etableres i eksisterende lokaler, hvor arealer vil omdisponeres til XPENG og er planlagt operative allerede under første kvartal 2024.

– I verdikjeden blir det fremover trolig enda viktigere med økt arealeffektivitet og øvrig kostnadseffektivitet, spesielt tilknyttet salg av nye biler hvor en overgang til agentmodell aktivt diskuteres. Vi er derfor godt fornøyde med å kunne realisere dette gjennom en konstruktiv dialog med eksisterende partnere og XPENG, sier Hebnes.

Folkets favoritt
XPENG Motors er et merke som passer det norske markedet godt med sine høyteknologiske biler, gode rekkevidde og konkurransedyktige priser. Salget etter oppstarten i Bergen bekrefter dette, hvor den populære G9-modellen nå utleveres i betydelig volumer til fornøyde kunder.

I november ble XPENG G9 kåret til «Folkets favoritt» av Dagbladet, Dinside og Elbil24.no sine lesere. Neste år vil vi starte med leveranser av nyheten XPENG G6, som vi forventer skal bli et meget attraktivt alternativ til dagens mestselgende bilmodell i Norge, Tesla Model Y.

Solid partner for XPENG
– Det er med stor glede vi kan dele utvidelsen av vårt nettverk til å inkludere tre nye lokasjoner i samarbeid med Bilia. Bilia er en solid partner for XPENG og har allerede vist stor fremgang for merket i Bergen, sier Claes Persson, Managing Director i XPENG Norge.

– Denne endringen er viktig fordi den gjør at vi i XPENG kan rendyrke rollen vår som importør og ha fullt fokus på våre oppgaver, der vi skal jobbe med å utvikle nettverket videre og bidra til å styrke agentene våre i deres jobb på veien fremover. Bilia er en svært profesjonell aktør og er anerkjent for å ha de mest fornøyde kundene, ifølge Norsk Kundebarometer. Vi er trygge på det er riktig steg på veien for å sørge for god og fornuftig utvikling for XPENG i Norge ved at de overtar driften av anlegget vårt i Bjørvika og ved Lørenskog.

Også i Sverige har XPENG og Bilia et omfattende samarbeid, hvor Bilia allerede i dag som et første steg representerer XPENG i Sveriges 3 største byer, Stockholm Malmö og Göteborg.

– Dette viser at vi satser tungt på partnerskapet med XPENG i både Norge og Sverige, hvor vi forventer at XPENG i fremtiden skal bidra solid til Bilia sin vekst og lønnsomhet, sier Hebnes.

Om Bilia Norge AS
Bilia Norge AS er Norges tredje største aktør i personbilmarkedet og omsatte i 2022 for 11 milliarder kroner. Bilia har 1.300 medarbeidere i den norske virksomheten, og er representert i Oslo, Viken, Innlandet, Vestfold og Telemark, Trøndelag og Vestland.

Bilia Norge AS er en del av Bilia-konsernet som er børsnotert i Stockholm og er en av Europas største bilkjeder og finnes også i Sverige, Belgia og Luxemburg. I Norge tilbyr Bilia bilsalg, finansiering, verkstedtjenester samt tilbehørs- og reservedelssalg for BMW, MINI, Volvo, Toyota, Lexus, XPENG, Jaguar og Land Rover. Gjennom Bilia Outlet tilbys merkeuavhengig bruktbilsalg, finansiering og verkstedtjenester. Bilia tilbyr felgrenovering for privat- og bedriftsmarkedet gjennom Felgteknikk Norge AS, og bildemontering gjennom Bil1Din AS.

Om XPENG Motors
XPENG Motors er et av Kinas ledende selskaper innen smarte elektriske biler. Selskapet designer, utvikler, produserer og selger elbiler som er sømløst integrert med ny teknologi som AI og avanserte førerassistenter.

XPENG har etablert et europeisk hovedkontor i Amsterdam, samt dedikerte kontorer i München, København, Stockholm og Oslo. XPENG skal skape smarte elektriske biler bygd på teknologi og data, og bidra til å forme fremtidens mobilitetsopplevelse.

XPENG-modellene P7 og G9 har fått strålende mottagelse av presse og kunder.

Familie-SUVen G9 fikk terningkast seks i Elbil24 sin test, hvor de blant annet skrev at «XPENGs nye SUV imponerer voldsomt. Du må rett og slett mye høyere opp i pris for å finne en elbil som er i nærheten av å tilby samme pakke». Også Tek.no var svært imponerte etter å ha prøvekjørt bilen.

I NAFs store sommertest ble rekkevidden målt til hele 587,8 km, som er 13 % mer enn oppgitt rekkevidde. I samme test satte den også rekord i ladehastighet og G9 og P7 var best og nest best i positiv differanse til WLTP-rekkevidde. Nylig fikk også sportssedanen P7 fem stjerner i krasjtesten til Euro NCAP.

Neste år kommer XPENG G6 som er en svært prisgunstig og mellomstor SUV med firehjulstrekk og lang rekkevidde.

Aktuelle nyheter fra XPENG

 • XPENG G6XPENG G6

  Årets mest spennende utfordrer

  XPENG følger opp suksessen XPENG G9 med en helt ny modell på det norske markedet: XPENG G6. Den elektriske, høyteknologiske, coupé-SUVen sikter seg inn mot det populære mellomstore SUV-segmentet.

 • XPENG G9 vintertestXPENG G9 vintertest

  XPENG G9 gjentar suksessen

  Xpeng Motors er stolte over å fortelle at deres folke-SUV G9 var raskest i ladetid fra 10-80 prosent i ladetesten til NAF/Motor. Dette gjør at bilen gjentar suksessen fra sommerens test hvor den satte ny laderekord. 

 • XPENG showroom i Bjørvika, OsloXPENG showroom i Bjørvika, Oslo

  Bilia ekspanderer kraftig med XPENG i Norge

  Det er inngått avtale mellom XPENG Motors Norway og Bilia Norge, hvor Bilia fra 1. januar 2024 vil overta XPENG sitt egeneide showroom i Bjørvika, Oslo, samt service- og utleveringssenter på Lørenskog. Videre er det også avtalt at Bilia vil ekspandere sin XPENG-representasjon.

 • Grønn XPENG G9Grønn XPENG G9

  XPENG G9 oppnår stjerneresultat

  Nye XPENG G9 belønnes med fem stjerner etter test hos Europas ledende sikkerhetsinstitutt.

  Dette er XPENGs andre femstjerners sikkerhetsvurdering for en internasjonal modell etter at nye P7 i oktober oppnådde både Euro NCAP og C-NCAP femstjerners vurderinger.

 • Grønn XPENG G9Grønn XPENG G9

  XPENG G9 er «Folkets Favoritt 2024»

  I en svært spennende konkurranse har leserne av Dagbladet, DinSide og Elbil24 gjennom en hel måned stemt frem sin favorittbil i kampen om å bli «Folkets Favoritt 2024».