Bilde av DEFA SmartCharger

Batteriladere fra DEFA

Visste du at batterikapasiteten kan reduseres med over halvparten når kulda virkelig setter inn? Med en batterilader er du sikret toppladet batteri og startklar motor uansett vær og temperatur.


DEFA SmartCharge er både enkle og trygge i bruk. Alt du trenger å gjøre, er å koble den til strømnettet, sette ladeklemmene på batteriet og trykke inn på-knappen.

SmartCharge leser hva slags batteri og hvilken tilstand batteriet er i, for så å lade det akkurat slik det behøves. Etter bruk legges ledningene tilbake i sporet, ladeklemmene festes på huset og laderen er klar til neste gangs bruk.

SmartCharge 4A
I tillegg til å kunne lade små bilbatterier, egner SmartCharge 4A seg veldig godt til lading av mopeder, snøscootere og annet elektrisk utstyr med batterier opp til 110 Ah.

Veil. pris 1 075,-
Artikkelnr DA701515


SmartCharge 8A
En litt større og kraftigere lader, som egner seg for raskere lading av større batterier i f.eks. bil eller båt. Lader batterier opp til 250 Ah og begynner å lade med en batterispenning så lav som 2V. PowerSupply gir tilgang til kontinuerlig strøm, ved å holde på-knappen nede i 5 sekunder.

Veil. pris 1 867,- 
Artikkelnr DA701785


  4A 8A
Ladeeffekt, maks 60W 132W
Driftstemperatur -40C / +40C -30C / -40C 
Type batteri Alle typer bly/syre
batterier -AGM og GEL,
åpen og lukket
Alle typer bly/syre
batterier -AGM og GEL,
åpen og lukket 
Batterikapasitet 2-110Ah  20,0-200Ah 
IP grad IP65  IP65
 
Bilde av en frontrute med snø på og et hjerte tegnet i snøenBilde av en frontrute med snø på og et hjerte tegnet i snøen

Derfor bør du lade batteriet

Viste du at batterikapasiteten kan reduseres med over halvparten når kulda virkelig setter inn, selv på nye batterier? I tillegg kjører vi ofte med sete- og rattvarme, vi bruker vindusviskerne mer, vi bruker varmetrådene i bakruta og kupéviften kjøres for fullt for å avise frontruten. Dersom du gjør dette stadig vekk, og kun kjører korte turer, vil ikke bilen klare å lade opp batteriet igjen innen du er ferdig med å kjøre.

I tillegg til at det er kjedelig å ikke få start på bilen, når den er tom for strøm, har dagens biler flere og flere elektroniske systemer som kan gi problemer om batteriet blir flatt.

  • Hva skjer dersom bilen går tom for strøm?

    Dersom bilen din blir helt tom for strøm kan det skje mye rart. Moderne biler er avhengige av kontinuerlig strøm for å holde systemene gående. Ved strømbrudd kan det oppstå feilmeldinger i bilen som i verste fall må resettes på verksted.
  • Vedlikeholdslading er redningen

    Det beste er å vedlikeholdslade batteriet. Moderne ladere vet når batteriet nærmer seg fullt, og holder det gående med å vedlikeholdslade, slik at det alltid er klar til å yte maks uten å bli overladet. Dette er spesielt viktig i perioder man ikke bruker bilen, som for eksempel når man drar på ferie.

Defa SmartCarge er verdens enkleste battterilader.