Klargjøring til høsten

Høsten er her med mørkere, kjøligere og våtere vær. I løpet av høsten bør du unne bilen din skikkelig høstpleie før møtet med is, snø, slaps og saltede veier. 

Her er en sjekkliste over hva du bør være obs på:

Batteri

Dersom du finner mye irr rundt batteripolene kan de rengjøres med en stålbørste og litt lunkent vann. Deretter kan de settes inn med litt fett eller vaselin. Dette for at batteriet skal ha god kontakt. 

Mange som kjører lite og kort om vinteren opplever startvansker, da bilen ikke rekker å lade opp batteriet på korte turer. Dette gjelder spesielt litt eldre dieselbiler. Da anbefales det å investere i en vedlikeholdslader. Den kan stå i lang tid og smålade batteriet så det er klart til bruk når du trenger det. 

Vindusviskere

Vindusviskerene blir ikke brukt så mye om sommeren. Kjenn på gummien og sjekk at den sitter godt. Når den blir gammel så kan den begynne å slippe taket i pusserbladet. 

Sørg for å fylle spylervæske samtidig, og ha gjerne en kanne i reserve. God sikt er meget viktig når det blir mørkt, og når vinteren kommer går det mye spylevæske.

Polering

Vurder å polere bilen. Det bidrar til å beskytte lakken mot veisalt, og beskytter også mot mekanisk slitasje fra snø og is. Dersom du er veldig glad i lakken din kan du vurdere lakkbehandling. 

Lys

Fungerer alle pærene? Rygg opp mot en vegg når det er mørkt og se i speilet, hvis du ikke kan få hjelp til å se. Sjekk bremselys, blinklys og fjernlys. 

Olja

Har du en eldre bil kan det være lurt å peile oljen. Oljen bør peiles når motoren er varm. Stopp motoren og vent et minutt eller to. Trekk så opp peilepinnen, tørk av, og trekk den opp igjen. Normalt skiller det ca en liter mellom høy og lav på pinnen. 

Bilia tilbyr oljeskift og reparasjoner for eldre BMW og Volvo