Bilde av en blid tekniker som utfører hjulskift på verkstedet

Bestill hjulskift hos oss

La oss hjelpe deg med hjulskift. Vi er eksperter på dekk, felger og hjul. Bestill en time som passer deg, så hjelper vi deg for et trygt og raskt hjulskift.

Hva koster hjulskift?

 • 695,-Prisen er 595,- hvis du gjør hjulskift i forbindelse med andre verkstedtjenester.
HjulskiftHjulskift

Hva er inkludert i et hjulskift?

Hos Bilia inkluderer vi:
 • Kontroll av lufttrykk. Med riktig lufttrykk kommer du til å oppleve lavere forbruk, bedre kjøreegenskaper og lengre levetid på dekkene.
 • Måling av mønsterdybde for at du skal kjøre sikkert. Er dekkene slitte sier vi ifra til deg, og foreslår nye dekk som passer din bil.

Lover og forskrifter for dekk

 • Minste tillatte mønsterdybde

  Minstekrav for sommerdekk er 1,6 mm, kravet for vinterdekk er 3 mm. Vi i Bilia anbefaler minst 3 mm på sommerdekk og minst 5 mm på vinterdekk. Da kan du være tryggere på at du har nok mønsterdybde til å kjøre sikkert hele sesongen.

 • Når kan piggdekk benyttes?

  Piggdekk kan benyttes i perioden fra 1. november til og med første mandag etter 2. påskedag. For de tre nordligste fylkene er perioden 16. oktober til og med 30. april. Man skal alltid være skodd etter forholdene og oppfylle kravet om tilstrekkelig veigrep. Kravet om veigrep trumfer fristene, og dette må man som sjåfør selv vurdere.

Vanlige spørsmål og svar om dekk

Hvordan skal dekk oppbevares?

Riktig oppbevaring øker dekkenes levetid. Lagre dekkene svalt, mørkt og tørt, stående eller hengende. Vask dessuten bort skitt og veisalt, så holder dekkene lengre. Oppbevar dekkene på Bilias dekkhotell, så passer vi på dette for deg.

Hvordan finner jeg riktig lufttrykk?

I bilens instruksjonsbok finner du oversikt over anbefalt lufttrykk. Kontroller lufttrykket, når dekkene er kalde. Ved 10 graders temperaturforskjell påvirkes dekktrykket med 0,1 bar. Å kjøre med for lavt dekktrykk øker både ulykkesrisikoen, dekkslitasjen og drivstofforbruket.

Hva menes med innkjøring av dekk?

Det tar mellom 500 og 1.000 km å kjøre inn et nytt dekk. Dette for at dekket skal ”sette seg” ordentlig på felgen. Faktum er at et piggdekk holder betydelig lengre om man kjører dem forsiktig de første 500-1.000 km på barmark, uten kraftige akselerasjoner og oppbremsinger.

Flere verkstedtjenester

Noen ganger kan det være utfordrende å vite akkurat hvilken verkstedtjeneste som trengs for å løse et problem. Kanskje er det en av disse relaterte tjenestene du leter etter i stedet.
 • Dekkhotell

  Dekkoppbevaring i optimale forhold med hjulskift inkludert.
  Les mer
 • Hjulstillingskontroll

  For økt sikkerhet og komfort – og lavere drivstofforbruk.
  Fra 2 490,-
  Les mer
 • Felgreparasjon

  Vi reparerer felgene dine, enten de har fått en bulk, ripe eller blitt misfargede.
  Fra 2 690,-
  Les mer