Bilde av klimaanlegget i Volvo XC60

Bestill AC-service til fast pris

For optimalt innvendig klima i bilen din, anbefaler vi en AC-service annethvert år. På den måten reduserer du risikoen for større reparasjoner og unødvendige kostnader i fremtiden.

Hva koster AC-service?

 • 2 095,-inkl. 300 gram gass
Bilens klimaanlegg har behov for vedlikehold for å kunne fungere effektivt og problemfrittBilens klimaanlegg har behov for vedlikehold for å kunne fungere effektivt og problemfritt

Hvorfor er AC-service nødvendig?

På samme måte som at bilen din trenger service, har bilens klimaanlegg også behov for vedlikehold for å kunne fungere effektivt og problemfritt.
 • En klimaservice inngår regel ikke tilfelle i bilens vanlige serviceprogram, du må bestill AC-service selv.
 • Klimaanlegget lekker 5-6% gass (kjølemiddel) i løpet av et år.
 • Et velfungerende airconditionanlegg vil være bra for både inneklima og rekkevidde.

Bestill AC-service

Bilde av tekniker som holder en verkstedskvitteringBilde av tekniker som holder en verkstedskvittering

AC-service inkluderer:

 • Vi sjekker for lekkasjer, legger inn sporstoff og etterfyller nødvendig gass.
 • Vi kontrollerer trykk, ytelse og temperatur etter fylling.
 • Dersom det under feilsøk avdekkes mekaniske defekter eller andre forhold, vil vi diskutere dette med deg som bileier, og gi deg et pristilbud på nødvendig reparasjon.

AC-service og AC-rens - hva er forskjellen?

 • AC-service - vedlikehold av anlegget

  En klimaservice er viktig for å sørge for at klimaanlegget fungerer optimalt. Et velfungerende airconditionanlegg vil være bra for både inneklima og rekkevidde.
  Pris 2 095,- (ink 300 gram gass)

Spørsmål og svar om AC-service

Hvor ofte bør man få utført AC-service, og hvorfor? 

Du bør jevnlig få utført AC-service på et autorisert verksted, for eksempel hos Bilia. I en airconditionservice tapper vi ut gammel gass, luft og kondens, vakuumere systemet, og fylle på med riktig mengde gass. Vi anbefaler at du får utført AC-service hver 24. måned.


Et AC-anlegg kan miste cirka 5–8 prosent kjølemiddel årlig. Dette tapet gjør at kompressoren må jobbe hardere for å oppnå samme effekt, noe som på lang sikt kan forårsake kompressorhavari. Dessuten bruker bilen mer drivstoff, og motoreffekten påvirkes negativt. 


Å få utført AC-service regelmessig, gjerne i forbindelse med din ordinære service, gjør at du unngår unødvendige reparasjoner og kostnader i fremtiden. 

Er klimaanlegget i gang i løpet av vinteren?

Mange moderne AC-anlegg har en såkalt defrosterfunksjon som gjør at anlegget kan startes selv om vinteren. For å fjerne fukt og få tørr, varm luft på frontruten raskest mulig starter bilens AC-kompressor, og denne funksjonen brukes året rundt. Er bilen utstyrt med et elektronisk klimaanlegg, må AC-anlegget fungere for at hele anlegget skal fungere. 

Fungerer klimaanlegget som normalt etter en service? 

Ofte er en AC-service tilstrekkelig for at klimaanlegget skal fungere som det skal igjen. Men dersom det er lekkasje eller noen av delene har sluttet å fungere, er du nødt til å bytte ut disse delene for at klimaanlegget skal fungere.


Hvis vi oppdager at en del har sluttet å fungere, eller dersom vi trenger å feilsøke videre for lekkasje, kontakter vi deg med et prisoverslag for reparasjoner som ikke er inkludert i selve servicekostnaden.  

Hva kan jeg gjøre selv for å vedlikeholde klimaanlegget? 

Når du vasker bilen, bør du sørge for å spyle kondensatoren (radiatoren som er plassert rett foran bilens vanlige radiator) og holde den ren for insekter, salt og smuss. Dersom klimaanlegget har vært avslått under den kalde årstiden, kan det oppstå vond lukt når du starter det igjen om våren. Dette kommer av at fukt og smuss har samlet seg rundt fordamperen, og det dannes bakterier.


Dette problemet kan unngås ved å få utført en AC-rengjøring, eller ved at du selv rengjør fordamperen ved å sprøyte på et spesialutviklet middel som dreper bakterier. Betjener du klimaanlegget med en manuell knapp, anbefaler vi at du kjører systemet med jevne mellomrom, selv når det er kaldt ute.  

Flere verkstedstjenester

Noen ganger kan det være utfordrende å vite akkurat hvilken verkstedtjeneste som trengs for å løse et problem. Kanskje er det en av disse relaterte tjenestene du leter etter i stedet.
 • AC-rens

  Vi rengjør bilens AC-anlegg, slik at du og passasjerene dine kan nyte friskere og renere luft.
  Fra 995,-
  Les mer
 • Feilsøking

  Vi gjør en detaljert feilsøking, og deretter reparasjon.
  Fra 1 945,-
  Les mer
 • Bytte av frontrute

  Frontruten er en viktig del av bilens sikkerhetsfunksjoner.
  Les mer