Bilde av automatoljeskift kobling

Automatoljeskift hos Bilia

En billig investering

Visste du at automatiske girkasser bruker olje, og systemet trenger regelmessig vedlikehold? Når det skal foretas automatoljeskift anbefaler vi å bytte ut all oljen i girsystemet, også kalt «å flushe girkassen».

Dette er en billig investering som forebygger større og mer dramatiske problemer med girkassen, samtidig som du forlenger girkassens levetid og får en bedre kjøreopplevelse.

Velg ditt bilmerke og bestill automatoljeskift

Ingen olje lever evig

  • Mange er ikke klar over at også automatiske girkasser bruker olje, og at systemet trenger regelmessig vedlikehold. Hvis giroljen ikke blir skiftet i tide eller på riktig måte, kan oljen bli forurenset og vil da ikke fungere som den skal.
  • Lav smøreevne gir ofte høyere forbruk av drivstoff og ujevn giring. I verste fall blir girsystemet ødelagt, og det kan bli svært dyrt å kjøpe et nytt.

Skift eller rens?

  • Hele to tredjedeler av oljen blir værende i systemet når du skifter olje uten flushing. Det holder med andre ord ikke bare å tømme oljen og fylle på ny. 
  • En riktig utført automatoljeskift innebærer altså ikke bare påfyll av ny olje, men også at systemet tømmes for gammel olje og renses (flushing). 

Når trenger giret oljeskift?

Anbefalingen på når man bør utføre et automatoljeskift varierer i forhold til bruk av bil, men opplever du at giret oppfører seg annerledes, er det smart å få det sjekket. Tegn kan være ujevn giring, høye lyder, girskifteproblemer, vibrasjoner, oljelekkasje og lignende. 

Verkstedtjenester

Når du setter igjen din bil hos oss for service kan du stole på at den er i trygge hender. Alle våre verksteder er autoriserte for våre bilmerker, dermed får bilen din akkurat den servicen den trenger.