Stoppskilt. Foto.
Bestill tid her
Verkstedtjenester

Bremsevæske­skift

Husk å bytte bremsevæske i tide!

For at bremsene alltid skal fungere som de skal, er det viktig at bremsevæsken byttes med jevne mellomrom. Bremsevæsken skal tåle temperaturer opp til 250 grader, og gjør at du har riktig trykk i bremsesystemet når du trykker på bremsepedalen. Kommer den i kontakt med luft trekker den til seg fuktighet, dette skaper kondens og reduserer kokepunktet.

Om ikke bremsevæsken blir byttet i tide, kan det oppstå to problemer:

  1. Det første er at kokepunktet synker og er til slutt nesten like følsom for varme som vann er. Da skal det kun noen harde oppbremsinger til etter hverandre før vesken begynner å koke og pedalen går helt inn.

  2. Et like stort problem med vannutblandet bremsevæske, er at hele hydraulikksystemet ruster innenfra. Det gjelder både hovedsylinderen, hjulsylindrene og de ventilene som skal hindre at hjulene låses ved oppbremsing. Bremsepedalen vil gå i bunn og bremsevæsken forsvinner.

For BMW, MINI, Toyota og Lexus er bremsevæskeskift en del av serviceprogrammet. Det er viktig at du følger serviceintervallene på din bil. Da sørger vi for at bremsevæsken blir byttet til riktig tid, og bremsene vil fungere optimalt. 

For Volvo så anbefaler vi å bytte bremsevæske på din bil hvert andre år eller ved hver andre ordinære service. Snakk med ditt Bilia-verksted så hjelper vi deg!