EU-kontroll
Bestill tid her
Verkstedtjenester

EU-kontroll

Periodisk kjøretøykontroll, populært kalt EU-kontroll, er en miljø- og sikkerhetskontroll som er obligatorisk for alle personbiler fra de er fire år gamle. Da skal bilen kontrolleres for første gang, og deretter annet hvert år. Kontrollen omfatter blant annet sjekk av bremser, støy og utslipp. Målet er en tryggere og mer miljøvennlig bilpark.

Har du en El- eller hybridbil er det krav om å ha med ladekabel. Dersom denne ikke forevises for kontroll, vil det gi en mangel på kontrollseddel.

Når skal du på kontroll?
Når din bil må være godkjent, avgjøres av når bilen ble førstegangsregistrert og siste godkjente kontroll. Tidligere bestemte siste siffer i registeringsnummeret kontrollfristen, mens nå er det mer fleksibelt for deg som bileier. Du kan ta kontrollen før fristen hvis du ønsker, så du kan kombinere kontrollen med service, så lenge bilen blir godkjent innen kontrollfristen. 

Dersom du er usikker på når din bil skal på kontroll, kan du også sjekke her.

Priser
Som merkeverksted, er vi spesialister på din biltype og kan garantere at du får en korrekt utført kjøretøykontroll.

Kontrollen på BMW, MINI og Volvo utfører vi til en fast pris – 1.195,-.
En eventuell etterkontroll koster 315,-.

For EU-kontroll på Toyota, les her.

Finner vi at det er nødvendig med reparasjoner, kontakter vi deg først og avklarer om du ønsker å utbedre dette til en avtalt pris. Ønsker du leiebil mens bilen er på verkstedet, har vi gunstige priser.