Felgreparasjon

Felgreparasjon – raskt og enkelt!

Kantkjørte felger kan skje den beste. For de fleste er det da naturlig å tenke at man enten må leve med det eller kjøpe ny felg. Sistnevnte kan koste flere tusen dersom du har originale felger, og uhellet blir dermed en dyr lærepenge.

Før du kjøper ny felg, bør du derfor undersøke om skadene er reparerbare. Det kan kanskje være enklere å gjøre noe med enn du tror. 

Smart Repair hos Bilia

Hos Bilia Økern og Bilia Skadesenter Vestfold kan du nemlig enkelt få hjelp med å reparere småskader både på karosseri og felger. Prisen vil naturligvis variere ut fra arbeidet som kreves, men de fleste skader repareres raskt. 

Ved leasing kan det også være lurt å rette opp slike skader før bilen leveres inn. 

Slik gjøres det

Prosessen starter først og fremst med å undersøke hvorvidt skaden kan repareres. Dersom det er tvil om hvorvidt skaden har slått felgen skeiv eller gjort den urund, kan man ved hjelp av avbalanseringsmaskin undersøke dette. Hvis dette er tilfelle, eller det mangler biter, må felgen byttes ut av hensyn til sikkerheten.

Felger som lar seg reparere vil rengjøres før  de slipes. Deretter vil de eventuelt sparkles ved behov, avhengig av hvor store ujevnhetene er (på felger som ikke er lakkerte kan det ikke sparkles da disse skal ha klarlakk på). Det slipes så eventuelt igjen, til overflaten er tilfredsstillende, før den rengjøres. Deretter legges det på grunning. Da kommer alle ujevnheter fram, og det kan være behov for en ny runde med sliping. Om det ikke blir funnet noen ujevnheter blir felgen til slutt maskert og lakkert.

Lakkeringsprosessen består som regel av en runde med farge og klarlakk til slutt, enten matt eller blank. Ved lakkering av maskinfreste felger (der hvor deler av aluminiumen er blank) blir det bare slipt ned i aluminiumen og lakkert med klarlakk, så her kan det ikke sparkles. 

Ta kontakt med Bilia Økern og Bilia Skadesenter Vestfold for å finne ut om disse skader er reparerbare. 

  • Felgreparasjon hos Bilia. Foto.
  • Felgreparasjon
  • Felgreparasjon