bilvask

Slik vasker du bilen

Det er herlig å sette seg inn i en nyvasket bil. For å beskytte lakken på bilen er det viktig å vaske bilen ofte. Bruk alltid rengjøringsmidler og produkter som er beregnet på bilpleie.

  • Bruk høytrykksspyler for å skylle bilen, men vær forsiktig så vannstrålen ikke skader lakken. Hvis bilen er veldig skitten, bør du først bruke et avfettingsmiddel. En svamp eller felgbørste er perfekt for rengjøring der høytrykksspyleren ikke kommer til.

  • Hell bilsjampo og rikelig med vann i en bøtte. Skift vann når det er skittent og ikke bruk det skitne vannet i bunnen av bøtta. Pass på at det ikke er smuss i svampen som kan ripe lakken. Begynn ovenfra og jobb deg nedover,

  • Skyll av bilsjampoen med høytrykksspyler. Vær spesielt nøye bak lister, på nummerplaten og andre områder hvor det lett samles skitt.

  • Tørk bilen med en mikrofiberklut eller et pusseskinn. Skyll og vri om pusseskinnet godt med jevne mellomrom. Syntetisk pusseskinn er mye bedre enn naturlig skinn som blir hardt og sprekker.

  • Hvis du skal polere bilen for å få skikkelig glans, bør du benytte en claybar for å fjerne all forurensing i overflaten før du starter selve poleringen. Dette for å unngå at man gnir løs smuss og tar det med seg rundt på bilen når man polerer. Ved å benytte lakkrens i tillegg, får du fjernet misfarging etter oksidasjon, og vaskeriper.

  • Ved polering vil en poleringsmaskin forenkle jobben betraktelig! Sørg også for å maskere de områdene du ikke ønsker å polere. Poler et lite område av gangen. Tørk deretter av restene med en myk mikrofiberklut eller pussegarn.

  • Tid for å vokse! Har du nettopp polert bilen egner hard voks seg perfekt. Det er en voks uten polish. Eventuelt kan du velge en bilpolish som inneholder voks, da slipper du dette trinnet. Påfør voksen med en svamp eller et frottéhåndkle. Pass på å ikke påføre for mye. Poler av overflødig voks med en ren, myk mikrofiberklut og fjern maskeringstapen. 
    Det er bedre for miljøet hvis du vokser bilen regelmessig i stedet for å bruke avfettingsmiddel for å få bilen ren.
  • Husk at det er detaljene som gjør det. Ikke glem felgene! Vask og poler for et skinnende rent resultat.