Person vasker bilen

Slik vasker du bilen din

Publisert 1. desember 2023

Det er herlig å sette seg inn i en nyvasket bil. For å beskytte lakken på bilen er det viktig å vaske bilen ofte. Bruk alltid rengjøringsmidler og produkter som er beregnet på bilpleie.

Slik vasker du bilen din

Bruk høytrykksspyler for å skylle bilen, men vær forsiktig så vannstrålen ikke skader lakken. Hvis bilen er veldig skitten, bør du først bruke et avfettingsmiddel. En svamp eller felgbørste er perfekt for rengjøring der høytrykksspyleren ikke kommer til.

Hell bilsjampo og rikelig med vann i en bøtte. Skift vann når det er skittent og ikke bruk det skitne vannet i bunnen av bøtta. Pass på at det ikke er smuss i svampen som kan ripe lakken. Begynn ovenfra og jobb deg nedover.

Skyll av bilsjampoen med høytrykksspyler. Vær spesielt nøye bak lister, på nummerplaten og andre områder hvor det lett samles skitt.

Tørk bilen med en mikrofiberklut eller et pusseskinn. Skyll og vri om pusseskinnet godt med jevne mellomrom. Syntetisk pusseskinn er mye bedre enn naturlig skinn som blir hardt og sprekker.

Andre artikler som kan interessere deg

 • Bilvei om vinterenBilvei om vinteren

  Forbered bilen for vinteren

  Høstens våtere vær er en god påminnelse om at det er på tide å se over bilen.

  Vi gir deg tipsene så den er klar for vinterens is, snø og salte veier.

 • SommerhjulSommerhjul

  Slik skifter du hjul selv

  Ønsker du å skifte hjulen på bilen din selv, må du ha riktig utstyr og følge riktig rekkefølge for å sikre at det blir trygt. Følg vår liste og skift hjul selv i ti trinn.

 • Bil på landeveiBil på landevei

  Tips for å kjøre mer drivstoffeffektivt

  Å fylle drivstoff er ikke den mest gøyale delen av å eie en bil.

  Med økonomisk kjøring, noen ganger kalt eco-driving, finnes det enkle måter å kjøre mer drivstoffeffektivt på.