BMW ruller ut trådløs oppdatering av programvare i stor skala

BMW ruller ut trådløs oppdatering av programvare i stor skala

Pressemelding: med «Remote Software Upgrade» åpner BMW for trådløse oppdateringer av ny programvare. Det betyr at en rekke BMW-modeller kan oppgraderes med ny programvare på rundt 20 minutter – hjemme på gårdsplassen eller der bilen måtte være. Utrullingen er den største i sitt slag fra en europeisk bilprodusent.

I 2018 ble det modulære operativsystemet «BMW Operating System 7» introdusert. Idag finnes det i en rekke nye BMW-modeller. De fleste av disse bilene kan nå motta programvare-oppdatering via en trådløs dataforbindelse. På verdensbasis betyr det at over en halv million BMW-er allerede i stand til trådløs oppdatering.

– Vi er ikke den første bilprodusenten som tilbyr trådløs oppdatering av bilens programvare, men vi er blant de få som allerede kan tilby dette til et stort antall biler. Vi tror på en kombinasjon av fleksibiliten denne teknologien gir kundene våre, sammen med den servicen våre forhandlere tilbyr ved et mer tradisjonelt verkstedbesøk, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge.

Automatiske varslinger

BMW-eierne vil bli varslet når ny programvare er tilgjengelig for sin bil gjennom bilens infotainmentsystem eller i BMW Connected app-en på sin smarttelefon.

Bilen kan oppdateres på to måter: Enten ved direkte nedlastning via bilens integrerte SIM-kort, eller gjennom smarttelefon og BMW Connected app-en. Oppdateringen lastes da først ned via et wifi-nettverk, eksempelvis hjemme, før den så synkroniseres med bilen. Selve oppdateringen er unnagjort på rundt 20 minutter*, mens nedlastningstiden naturlig nok vil variere.

Enhver kodelinje i bilens software-system kan nå oppdateres trådløst. Det betyr at oppdateringene kan inneholde forskjellige og til dels store forbedringer for digitale løsninger, i tillegg til andre funksjoner knyttet til selve kjøringen, eksempelvis fjernlysassistent, BMW Drive recorder, eller adaptiv cruise control med start/stopp-funksjon. (Oppdateringene*** vil kunne kreve at bilen har de spesifikke forutsetningene som behøves.)

For kunden blir programvaren synlig for nedlasting de første seks ukene etter at den slippes, deretter vil oppdateringen arkiveres og ligge søkbar i bilens infotainmentsystem. Hver oppdatering inneholder alle funksjonene fra tidligere oppdateringer, slik at man kun må laste ned siste versjon.

Den første oppdateringen er allerede tilgjengelig for en rekke biler med «BMW Operating System 7» og «BMW Live Cockpit Professional»**. Dette gjelder følgende modeller av siste generasjon fra 2018:

 • BMW 1-serie
 • BMW 2-serie Gran Coupé
 • BMW 3-serie
 • BMW 7-serie
 • BMW 8-serie
 • BMW X5
 • BMW X6
 • BMW X7
 • BMW Z4
 • BMW 5-serie: Fra ny årsmodell i juli 2020
 • BMW X3/X4: Fra ny årsmodell i juli 2021

* Bilen må stå parkert under oppdateringen
** Bilen med være utstyrt med «BMW Live Cockpit Professional» får å kunne laste ned trådløse oppdateringer.
*** Gjennomsnittlig datastørrelse på en oppdatering er 800 MB.


NYHETSBREV
Meld deg på vårt nyhetsbrev så får du siste nytt og gode tilbud rett i innboksen. Meld deg på her.