Produksjon av BMW IX3 elektrisk SUV. Foto.

BMWs første helelektriske SUV: I rute for produksjonsstart av BMW iX3

BMWs første helelektriske SUV, iX3, lanseres senere i år. Nå er BMW iX3 ferdig homologert og fabrikken gjøres nå klar for serieproduksjonen som starter senere i sommer, melder BMW i en pressemelding.

For første gang har BMW gjort homologeringstestene for en helelektrisk bil i Kina og Europa samtidig. Etter mer en 340 timer med ulike tester og over 7700 kjørte kilometer, ble homologeringen ferdigstilt på fire uker. Resultatene er oversendt til relevante myndigheter rundt om i verden slik at BMW iX3 kan typegodkjennes for de ulike markedene.

Global produksjon i Kina

Serieproduksjonen av BMW iX3 starter på BMW Brilliance-fabrikken i Shenyang i Kina senere i sommer. BMW Brilliance er et joint venture-selskap, som ble grunnlagt i 2003 av BMW Group og Brilliance China Automotive. BMW Brilliance-fabrikkene har en årlig produksjonskapasitet på 450 000 biler og har i en rekke år produsert ulike BMW-modeller. Mest kjent er de for de lange utgavene av eksempelvis BMW 3- og 5-serie for det kinesiske markedet. En betydelig andel av BMWs forskning og utvikling gjøres også av BMW Brilliance.

BMW iX3 vil produseres på samme produksjonslinje som andre BMW X3-modeller på fabrikken i Shenyang. Det gir både høy effektivitet og stor fleksibilitet i produksjonen. Forberedelsene til serieproduksjonen har pågått i langt tid. Siden midten av 2019 er det produsert over 200 såkalte «pre-production» biler, som er brukt til testing, utvikling og finjustering før serieproduksjon settes i gang.

X3 i alle modellvarianter

BMW X3 blir den første modellen til det tyske bilmerket som tilbys med bensin og/eller dieselmotor, som plug-in hybrid og som elbil. Dette er i tråd med BMWs globale strategi om å tilby et bredt utvalg av modellvarianter tilpasset ulike behov omkring i verden. BMW X3 er også et godt eksempel på BMWs posisjon som et internasjonalt selskap, da modellen også produseres i Spartanburg, USA og i Rosslyn, Sør-Afrika.

BMW iX3 ble først vist som konseptbil i 2018. Sist vinter ble prototypen testet til sitt ytterste i arktiske landskap ved testsenteret til BMW Group i Arjeplog, Sverige, sammen med prototypene til BMW i4 og BMW iNEXT. Når BMW iX3 lanseres senere i 2020, blir den et rullende eksempel på at det er mulig å oppnå lang rekkevidde uten et stort batteri. BMW iX3 får en rekkevidde på over 440 km* (WTLP ) fra et batteri med 74 kWh nettokapasitet.

BMW iX3 får sin premiere i sommer. Da blir endelig design, flere tekniske detaljer og spesifikasjoner endelig kjent. De to neste helelektriske modellene fra BMW følger allerede i neste år. I 2021 vil BMW da tilby fire vidt forskjellige elbiler; BMW i3, BMW iX3, BMW i4 og BMW iNEXT.

I 2023 vil BMW Group tilby minst 25 ladbare modeller, hvorav minst halvparten er helelektriske.

* Foreløpige data


NYHETSBREV
Meld deg på vårt nyhetsbrev så får du siste nytt og gode tilbud rett i innboksen. Meld deg på her.


  • Produksjon av BMW IX3 elektrisk SUV. Foto.
  • Produksjon av BMW IX3 elektrisk SUV. Foto.
  • Produksjon av BMW IX3 elektrisk SUV. Foto.