BMW Plug-in Hybrid range

MAKSIMAL REKKEVIDDE FOR LADBARE BILER

Rekkevidden til en ladbar bil avhenger av flere faktorer som f eks kjørestil og kjøreforhold. Rekkevidden blir lengst mulig, uansett årstid, med en rolig kjørestil. I Norge kan vi ha flere måneder med kuldegrader og snø. Så hvordan vil din elbil eller Plug-In Hybrid fungere best mulig når det er kaldt? Her er tips fra BMW.

 1. Hvis mulig, parker innendørs
  Med oppvarmet batteri, kan du best maksimere den elektriske rekkevidden på bilen.
 2. Ha bilen ferdigladet rett før avreise
  Lading genererer varme og sørger for at batteripakken ikke blir nedkjølt. I BMW-appen kan du planlegge ladingen og skru på varmen i bilen, det beste verktøyet ditt under vinterkulda.
 3. Varm opp bilen mens den lades
  Forvarm kupeen om morgenen, mens den står til lading. Da bruker du ikke batterikapasitet til oppvarming og kan sette deg inn i en behagelig varm bil.
 4. Lad ofte
  Om du skal noen korte ærender, er det smart å sjekke om det er lademuligheter i nærheten. Hyppig lading betyr at batteriet holder en jevn og god temperatur, noe som er gunstig for rekkevidden.
 5. Akselerasjon, dekktrykk og rullemotstand
  De små tingene før og under kjøring kan utgjøre stor forskjell. Unngå brå akselerasjoner. Ha korrekt dekktrykk. For lavt dekktrykk øker både motstand og energiforbruk.
 6. Tips som gjelder året rundt
  Hvis du kjører en ladbar hybrid fra BMW, anbefales å angi reisemålet i navigasjonen og la bilens hybridmodus styre når den kjører på strøm.
  Bilen optimaliserer kjøremønsteret og maksimerer kjøringen når det er mest effektivt å kjøre på strøm.